Valborg

Vid den här tiden för exakt ett år sedan, och ytterligare 7 år innan dess var det fullt party såhär dags. I år har jag istället tillbringat förmiddagen med att mysas med min lilla dotter. Faktiskt att föredra framför supande i en kall park, även fast de 8 tidigare åren har varit underbara! Men lite firande blir det ändå, snart kommer Malin hit på champagnelunch à la Malou von Sivers ;) Och ikväll blir det middag här med Ns vänner och så ska vi ge oss ut o kolla på en majbrasa. Det var sannerligen inte igår! Ha en fin Valborg allihop!

Publicerat: 2013-04-30 @ 12:03:05


Vill ha

Hur söta är inte dessa?!? Jag tror att jag bara måste köpa dem!


Publicerat: 2013-04-28 @ 22:09:55


Gårdagens shopping

Vi var en sväng på Babyproffsen igår. Jag skulle kunna köpa hur mycket som helst där om jag hade en obegränsad budget istället för en sketen föräldrapenning. Men det blev iaf ett regnskydd till vagnen, krokar till vagnen att hänga kassar, väskor eller paraply på, en jättesöt napphållare från Elodie details med bambi på samt solgardiner till bilen. Nu kommer det skrika familjebil om oss :)

Publicerat: 2013-04-28 @ 18:49:01


Dagens tips

Om man, liksom jag är storkonsument av Apotek-prylar kan jag tipsa om apotea.se. Här är allt lite billigare än i butik och med rabattkoderna apotea1212 eller babyland1212 får man 20 % rabatt på hela köpet. Fri frakt dessutom. Jag fick hem mitt paket dagen efter att jag hade beställt det, så himla snabb leverans är det också!

Publicerat: 2013-04-28 @ 18:41:17


Det här med kläder

Lillan har varit på kräkhumör idag så det har blivit en del ombyten. O än är inte dagen slut så det blir säkerligen ett par till...

Publicerat: 2013-04-28 @ 18:36:06


Trött

Efter en händelserik dag är det en trött mamma som alldeles strax ska krypa ner i sängen hos mina älsklingar. Min kära mamma har varit här idag, hon fick hänga med lillan i ett par timmar då jag & N passade på att åka iväg på en shoppingrunda. Första gången vi lämnade Filippa och det gick jättebra. Skönt att veta att hon känner sig trygg även med andra i familjen och mysigt för min mamma att få lite egentid med barnbarnet. Jag ringde bara en gång för att kolla hur det gick :) Vi shoppade blommor till balkongen som nu är så vårfin, och så blev det massa bebissaker som jag får visa imorgon. Nu är det läggdags!

Publicerat: 2013-04-27 @ 23:33:58


Don't shit where you eat

Idag köpte vi ett skötbord. Jag blev väldigt nöjd. Känns skönt att få bort det från matbordet, även fast vi knappt använder det, så ser det iaf lite finare ut nu. Skönt att det är lite högre också, så slipper man bli kutryggad i förtid :)

Publicerat: 2013-04-27 @ 21:11:37


Topp 3

Efter 10 veckor som mamma har jag hunnit finna mina tre favoriter i djungeln av bebisprylar. Det finns ett gigantiskt utbud av allt mellan himmel och jord, men de tre ting som vi har absolut mest användning för är dessa:

1. Baby sittern från Babybjörn. Det tog några veckor innan Filippa fattade tycke för den, men numera är de bästa vänner. Även kallad pruttstolen, då jag har upptäckt att den ger en mycket bra effekt på matsmältningen efter måltider. Numera kan jag även laga middag i lugn och ro medan lillan sitter o jollrar ett par meter bort. Denna "stol" är guld värd.

2. Baby nest. Sovplatsen nummer ett. Placerad i spjälsängen under natten och i soffan (eller där vi befinner oss) på dagtid. Mysigare än att ligga löst i det fria tycker lillan och lätt o smidigt att flytta runt i lägenheten.

3. Brio gungtassar. Fyra gummibollar som fästs på undersidan av spjälsängens ben och ger ett härligt gung à la vagga. Utan dessa hade det blivit betydligt fler sömnlösa nätter. Perfekt att kunna sticka ut en arm under täcket och sätta spjälisen i gungning när lillan är svårsövd om nätterna.

Publicerat: 2013-04-26 @ 22:48:41


Lillan & jag

Mys med en liten nyföddis i all ära (det ÄR fantastiskt) men jag har ända sedan Filippa föddes längtat ett par veckor framåt i hennes utveckling. Förmodligen för att det är rätt klurigt i början innan man lär känna sin lilla älskling, att veta vad de vill när de är ledsna. Och när de inte är ledsna är de rätt så neutrala. Inga glädjetjut när man lyckas göra rätt alltså. De små liven vet säkert inte själva alla gånger vad som besvärar dem när de är ledsna, och då blir det ännu svårare för mig som mamma att klura ut. Men, nu har jag kommit ikapp! För ett par veckor sedan vände det. Jag längtar nu inte längre framåt utan kan njuta till 100 % av det som händer NU. Missförstå mig inte, jag har självklart njutit innan också, men just det här med att längta framåt har avtagit. Det är klart att jag även längtar dit, till de första stegen, första orden osv men det är ju mycket längre fram. Nu känner jag att jag har kommit ikapp och känner mig enormt mycket säkrare i rollen som mamma till min lilla raring. Jag kan nu oftast lista ut varför lillan är missnöjd, och ibland till o med förekomma henne, med att mata, vagga eller byta blöja redan innan hon vet att hon vill det! Hon har även börjat visa även glädje, och ler och "skrattar" när man kommer nära. Jag vet nu att jag (och lillans pappa såklart) är den som är överlägset bäst på att trösta henne när hon är ledsen, inte någon på BB eller på BVC, som det nästan kändes där i början. Det är en väldigt angenäm känsla helt enkelt och jag är mycket glad att jag har kommit dit, 8 veckor senare :)

Publicerat: 2013-04-26 @ 08:50:58


Bilder från gårdagen

Publicerat: 2013-04-26 @ 08:35:24


Grönt

Det blir en grön dag i matväg idag. Vegetariskt rakt igenom, det hör inte till vanligheterna i detta hushåll! Till lunch blev det rester från aubergine/bön/fetaostgratängen och till middag blir det zucchini & mozzarellagratäng. Hoppas på succé! Jag hoppas också på att N kommer hem från jobbet vid 18, för isåfall hinner jag vara med på ett spinningpass som börjar 18.45. Kommer han hem senare blir det lite ont om tid, särskilt eftersom min cykel inte är körduglig.

Publicerat: 2013-04-25 @ 17:05:48


Härlig dag

Vilken härlig dag. Det är riktigt varmt i solen. Jag sitter i en park och väntar på Emmie. Vi tänkte fika lite i solen medan småttingarna (förhoppningsvis) sover sött i sina vagnar. Det kom precis ett dagis och invaderade parken, jag hörde att de skulle leta efter vårtecken så de far runt här som illbattingar. För ett år sen skulle jag nog ha blivit lite störd av tjoande ungar som far runt, men idag ser jag på dem med ett leende o föreställer mig hur lilla Filippa kommer att springa omkring på samma sätt om några år :)

Publicerat: 2013-04-25 @ 11:06:12


Hur söt kan man va?

Publicerat: 2013-04-24 @ 22:31:23


Onsdag

Idag vaknade jag innan lillan så jag hann duscha och göra mig nästan helt iordning (på typ en kvart, sjukt snabb nu) innan hon vaknade. Vi hade en dejt med några mammor och bebisar från BVC-gruppen, det blev en promenad runt den nästintill översvämmade ån och sedan lunch i solen på en uteservering vid stationen. Filippa överraskade mig rejält och sov hela tiden, från 10.30-14!!! Måste ha gjort gott med så mycket frisk luft.
Nu ska jag strax börja förbereda middagen, det blir linssoppa dagen till ära!

Publicerat: 2013-04-24 @ 16:20:16


Små händer

Lillan har upptäckt sina händer nu kan man säga. Helst ska hela näven in i munnen :)

Publicerat: 2013-04-23 @ 18:02:05


Underbara barn

När man träffar Emmie och Hermans underbart söta lilla Max inser man vad snabbt det går och vad mycket de små liven växer. Det är bara 8 veckor mellan kusinerna men ändå känns Filippa så mycket större och man minns knappt när hon var ett litet knyte på 3 kg. Jag tror att det är viktigt att stanna upp och titta på sitt lilla mirakel som JAG och min stora kärlek har skapat, kan det finnas något mer fantastiskt?! Jag njuter av varje dag jag får tillbringa med min lilla skrutta, och ser fram emot alla härliga steg i hennes utveckling. Tänk liksom när hon kommer att säga MAMMA för första gången! Man kommer garanterat smälta och fälla minst ett dussin tårar. Och om ett år kommer hon förmodligen tulta runt på sina små ben o dratta på ändan stup i kvarten. Det är otroligt att mammarollen kan kännas så naturlig, fast att det är något helt nytt i ens liv, utan några som helst manualer. Jag förstår varför folk skaffar många barn (även fast jag helst "bara" vill ha två) när det bringar såhär mycket villkorslös kärlek!

Publicerat: 2013-04-23 @ 15:28:01


Framsteg

Vi fortsätter med nackträningen. Filippa gillar det inte alls, och förra veckan rullade hon runt för första gången! När hon väl kommit på hur man gjorde, gick det inte att ha henne på mage, hon rullade direkt över till ryggläge lilla skruttan :)

Publicerat: 2013-04-23 @ 14:50:23


Heja!

Världens sötaste lilla unge i Manchester United från topp till tå. Kvällens outfit igår när de tog hem ligatiteln till Ns stora förtjusning.

Publicerat: 2013-04-23 @ 14:46:27


Min helg

Äntligen en helg fylld av vår! Min helg började med att jag på fredagskvällen begav mig hem till Malin för en jättetrevlig kväll med henne och Linnea. Fina vännerna!

Lördagen spenderades i Sthlm, men först ett litet missöde på vägen. Vi stod på parkeringen vid Citygross och N gick in för att handla, medan jag & F satt kvar i bilen. Helt plötsligt sätter billarmet igång o tjuta hysteriskt! Jag kommer inte ut ur bilen eftersom dörrarna är låsta. Försöker ringa N men hör hans mobil börja ringa inuti bilen. Fick snällt sitta där och vänta tills han kom tillbaka, lite lagom kul... Vi hann iaf med två trevliga besök i Sthlm, först hos Josse och sen hos mina föräldrar.

På söndagen gick jag till Sats för första gången på tre månader. Det blev 45 min spinning! Såå kul men väldigt jobbigt. Flåset var dock helt ok (en glad överraskning) men benen var det värre med haha! Det var längesen jag befann mig i en träningsmiljö och jag blev sugen på att prova alla möjliga pass och nya gymprogram! Ska försöka hinna med 1-2 besök på Sats i veckan framöver, resten får bli hemmaträning. När jag kom hem var det Ns tur att gå iväg o träna så jag och lillan gick iväg en sväng till parken bakom Tripolis och satte oss vid en bänk och njöt av solen (jag) och sov (hon). Mersmak fick man så nu får gärna våren komma på riktigt!

Publicerat: 2013-04-23 @ 14:44:35


Kontraster

Tänk vad det kan gå upp och ner. Efter att Filippa hade gallskrikit även efter matningen inatt (har typ aldrig hänt) bestämde jag mig för att strunta i Minifom idag. Vi var tvungna att gå upp i tid för att vara på stan redan innan kl 9. Tidningen Mama hade ett event på Lindex, de bjöd på frukost och fina rabatter. Jag hade bestämt träff där med några från mammagruppen så det blev en massa shopping (fanns hur mkt fint som helst) och sen gick vi till Kardemumma och fikade med alla små bebisar. Ännu ett bebisvänligt hak i stan! Kul att ha lärt känna så himla goa tjejer bara för att man råkade få barn samtidigt :)

Filippas mage har vart mkt bättre idag, hon har både bajsat och pruttat. Visst får hon ta i lite för att få ut de små rackarna, men hon får iaf inte så ont så att hon börjar gråta.

Nu blir det mys resten av den här gråa dagen, ikväll ska jag hem till Malin så jag får passa på att gosa en massa med lillan nu!

Publicerat: 2013-04-19 @ 14:27:35


Skitdag

Idag har nog varit den tuffaste dagen hittills. Filippa har haft svårt att få ut sina pruttar nu i några dagar och idag var hon ledsen i princip hela tiden när hon inte sov. Så jäkla jobbigt att inte kunna göra något, att inte kunna dra ut de små rackarna... Vi började med Minifom-droppar i förrgår men har inte märkt någon skillnad :( Jag hann typ inte med nånting alls här hemma alltså i förmiddags och när det var dags att ge sig iväg till Hjärtat för återträff med föräldrargruppen vräkte regnet ned. Vi har inget regnskydd till vagnen. Jag var på vippen att sätta mig ner o gråta och strunta i att gå, men begav mig ändå ut bara för att inse att det inte bara ösregnade, det stormade också! Såklart.
Nåväl, återträffen var jättetrevlig, det var nog precis vad jag behövde, lite vuxen stimulans i allt "elände" och en timme som var avsatt för träffen blev till 3,5 timmar. Mysigt att träffa allas bebisar och få höra alla historier.

Nu känns det iaf lite bättre. Lillan verkar för tillfället rätt nöjd och N är på väg hem. Jag har hunnit diska och satt på en maskin tvätt. Nu längtar jag efter att få lite mat i magen, dagens lunch blev en kall kopp kaffe och en banan. Inte riktigt det som prioriterades idag med andra ord. Tur att jag har min lilla solstråle som trots magont har gett mig flera underbara små leenden, det behövs dagar som denna.

Publicerat: 2013-04-18 @ 17:34:31


Så himla söta

Publicerat: 2013-04-18 @ 03:19:15


Onsdag

Idag blir det mkt bebishäng. Snart kommer Hanna & Amanda hit på besök, ska bli kul att få träffa lilla Amanda som är 2 veckor äldre än Filippa. Och ikväll ska Emmie firas på sin födelsedag, så då blir det bebisgos med kusinerna.

Jag väntar med spänning på en effekt av Minifom-dropparna som jag köpte igår. Än så länge är jag lite osäker, men det ska tydligen ge resultat efter ett par dygn... Låt oss hoppas!!

Publicerat: 2013-04-17 @ 11:28:12


Hemskt!

Sänder en tanke till de som blev dödade och skadade av det hemska terrordådet i Boston :( Vilka fruktansvärda människor det finns i denna värld.

Publicerat: 2013-04-16 @ 08:53:47


Zzzzzz

Tji fick jag för att bara vakna en gång per natt. Första matningen redan kl 00.30 bådar inte gott...

Publicerat: 2013-04-16 @ 00:35:57


Hemma-spa

Jag hämtade ut ett paket med mina favoriter i hårväg idag. Så ikväll unnade jag mig en lång dusch med hårinpackning, scrub & ansiktsmask. Härligt värre!

Publicerat: 2013-04-15 @ 20:16:11


Rainy day

Turen ner på stan får bli när det slutar regna istället. Detta väder vill vi helst inte gå ut i. Men förmiddagsmys med mitt lilla hjärta är inte fy skam det heller :)

Publicerat: 2013-04-15 @ 12:07:03


Ny vecka

Måndag idag igen. Lillan var duktig och vaknade bara en gång inatt (andra natten i rad, en vana?) men däremot ville hon gå upp kl 6...trött mamma =\

Vi har inga särskilda planer för dagen. Måste ner på stan för att hämta ett paket med hårprodukter, så jag tänkte passa på att presentshoppa och spana in något nytt fint till lillan.

Publicerat: 2013-04-15 @ 07:39:30


Bildregn

Lite bilder från veckan som har gått.

Publicerat: 2013-04-14 @ 15:03:39


Tommy

Lillan fick jättesöta kläder av Adam igår. De kommer hon vara fin i till sommaren!

Publicerat: 2013-04-14 @ 14:58:36


Hipp hipp hurra

För lillskruttan som fyller 2 månader idag :)

Publicerat: 2013-04-14 @ 14:56:37


Härliga helg

Blogg-appen funkar inte (igen), därav avsaknaden av inlägg på sistone...
 
Det här har varit en himla bra helg. Först och främst är vi överlyckliga över att lillkusinen äntligen har kommit till världen, exakt 8 veckor efter Filippa! Längtar så efter att få träffa honom.
 
Igår lämnade jag för första gången lilltjejen för en kväll, då det vankades tjejmiddag hemma hos Sara i Sthlm. Det kändes helt sjukt konstigt att promenera SJÄLV till tåget, o sätta mig på tåget och åka SJÄLV till Sthlm. Jag var varken där som mamma eller som gravid, utan som bara Frida. Det var rätt skönt att bry sig om sig själv för några timmar, men samtidigt saknade jag N och lillan något enormt. Det bästa av två världar kan man säga :) Jag fick sovmorgon imorse och vaknade upp med en massa ny energi, det behövdes!
 
Idag har vi bara varit hemma o tagit det lugnt, det var nog första helgdagen sen lillan kom som det hände. Riktigt skönt. På kvällen kom Adam hit som var i stan, och det blev lite vin och god mat. Lillan somnade så snällt strax efter 21 så det blev en "vuxenkväll". Hon fick även jättefina kläder från Adam som hade varit i USA o shoppat. 
 
Nu ska jag strax gå o lägga mig, inatt är det min tur att ha nattskiftet och gå upp med lillskruttan när hon vaknar i ottan. 
 
God natt & ha en fin helg!
Publicerat: 2013-04-14 @ 00:10:25


Vilken natt

Lillan somnade i soffan vid 21 och fortsatte sova när vi gick och la oss. Hon vaknade sen första gången kl 03.37!!!! Två timmar senare än vanligt. Helt fantastiskt! Efter lite käk ville hon däremot inte sova i sin säng längre så hon fick ligga med oss och vi sov vidare till kl 07. Mer sånna här nätter please!

Publicerat: 2013-04-11 @ 07:59:52


Invalido

Jag måste (få) börja träna snart!! Både min rygg och nacke håller på att gå av av allt kånkande på lillan och de extremt icke-ergonomiska ställningarna jag sitter i när jag ger henne mat. Lite styrketräning skulle inte skada! Mitt gymkort på Sats som jag har haft fruset sedan i januari, börjar gälla igen nästa vecka, så det kan nog bli en premiärtur dit då. Lite lätt ryggträning skulle vara bra och spinning är jag sugen på. Får höra imorgon med min bm vad som är okej. Det borde inte vara riktigt lika kinkigt eftersom jag födde med snitt. Hoppas!!

Publicerat: 2013-04-10 @ 20:56:13


Onsdag

De senaste veckorna har pluttan inte verkat vara lika förtjust i sin vagn som tidigare, hon har börjat gråta varenda gång vi har varit ute längre än en halvtimme. Men, idag var hon lugn i hela 75 minuter när vi var ute och gick! Jag hoppas inte att det var en tillfällighet... Jag hade henne idag ovanpå åkpåsen ist för i den, så hon kanske blev mindre varm. Det är så svårt nu när det börjar bli varmare, man vill ju inte ta av henne alltför mycket, men förmodligen är det varmare än man tror inne i vagnen.

Nog om det, när vi kom hem kände jag mig lite lätt våghalsig, så jag tog mig för att duscha OCH tvätta håret medan lillan satt utanför badrummet i baby sittern o jollrade. Det gick alldeles utmärkt :) Lite skillnad från 2-minuters-duscharna som annars är vanligt förekommande när jag är själv med henne.

Nu håller vi på att testa appar med ljud som ska få bebisar att somna. Jag har märkt att Filippa blir kolugn av dammsugarljud och även hårfönsljud, så det började med att jag letade efter en app med sådana ljud, lite smidigare än att behöva ha på dammsugaren eller hårfönen för jämnan ;)

Publicerat: 2013-04-10 @ 20:48:30


Nyhetsbladet

Nyhetsbladet damp ner i brevlådan idag. Det är en broschyr från SEB för folk som är föräldralediga men ändå vill hålla sig uppdaterad om vad som händer inom koncernen. Kul grej!

Publicerat: 2013-04-10 @ 18:04:17


Övning ger färdighet

Här hemma tränar vi idag på att ligga själva. Det går rätt bra, men helst ska jag sitta nära.

Publicerat: 2013-04-10 @ 11:38:15


Tisdag

I förmiddags var vi på BVC. Det var dags att prata om hur jag som mamma mår och hur man har upplevt den första tiden med sin bebis. Efter det gjordes de vanliga kollerna på lillan som nu är 56 cm lång och väger 4580 gram. Tänk att vissa bebisar föds lika stora som hon är nu! Hon fick även genomgå ett motoriktest som klarades med bravur, och hon fick extra beröm för sin starka nacke. Duktiga lilla tjej!

När vi kom hem fixade jag lite med inbjudningarna till namnkalaset och slog in presenter o sen tog vi en prommis på 6 km. Nu hänger vi i soffan och väntar på att N ska komma hem från jobbet. Mysig dag!

Publicerat: 2013-04-09 @ 17:28:52


Händelserik måndag

Det har varit en minst sagt händelserik dag denna måndag. Vi startade med en pw i morse i ett hemskt kallt väder. Det var inte alls mysigt. Efter lunch kom Karin med sin lilla Hugo hit och fikade. Det blev självfallet en massa bebissnack om våra förlossningar och de första veckorna som mamma. Mys! Strax efter att de hade gett sig av kom Emmie och därefter Bahare och Lotta. De sista två har jag inte träffat på länge så det var kul att vi tillslut lyckades få till en dag att ses alla fyra. De hade med sig jättesöta presenter till Filippa och det blev massa bebisgos och prat.

Vi fick även reda på att Filippa får en liten kusin redan i övermorgon. Jag är nästan lite pirrig jag med, jag har ju det så färskt i minnet. Kommer bli en helt fantastisk dag för de fina föräldrarna och jag längtar så efter att få träffa den lilla killen :)

Nu ska jag strax stupa i säng och hoppas att lillan är lika trött som jag, så att hon sover många timmar innan hungern tar över!

Sist men inte minst, stort grattis till världens bästa kusin som fyller år idag!!

Publicerat: 2013-04-08 @ 22:42:17


Min vecka

Ny vecka idag och den är fullspäckad känns det som.
Idag kommer Karin med sin lilla Hugo hit på fika på eftermiddagen & ikväll väntar besök av mina gamla Swedbank-kollegor.
Imorgon ska jag på mamma-samtal hos BVC, där man pratar om hur den första tiden med bebis har varit osv.
På onsdag hade jag tänkt åka till Sthlm, men det blir en annan gång istället så än så länge är dagen oplanerad.
På torsdag ska jag till Hjärtat för efterkontroll och träffa min barnmorska som jag hade under graviditeten.
På fredag ska jag återigen till Hjärtat/BVC, denna gång för den första träffen med BVC-mammagruppen. Hoppas att det är några trevliga typer med :) På fredagskväll ska jag för första gången klara mig utan Filippa i några timmar, då jag ska på tjejmiddag i Sthlm. Vill helst inte åka med lillan på pendeltåget sent hem sen en fredagskväll så hon får vara hemma och mysa med sin pappa. Kommer nog kännas sjukt konstigt och jag kommer nog hinna sakna henne massor!

Nu ska vi klä på oss och ge oss ut på en pw. Ha en bra måndag!

Publicerat: 2013-04-08 @ 08:03:57


Bring it

Jag är nu redo inför vårens plåga.

Publicerat: 2013-04-07 @ 09:39:29


Världens snällaste

Vi har nog världens snällaste lilla bebis. Hon har iaf sovit i två timmar nu, genom en hel film (Hamilton 2) lilla skruttis. Perfekt myssällskap med en liten i ens famn.

Jag skrev ett inlägg tidigare idag som verkar ha försvunnit... Vi har spenderat dagen i Gamlis och firat Pia som fyller 50 idag. Så härligt med helg och hela lilla familjen hemma :)

Publicerat: 2013-04-06 @ 21:20:09


Första året med dig

Jag fick en jättefin bok av mamma idag där man ska fylla i en massa saker under Filippas första år. Älskar ju sånt så det var en perfekt present :-)

Publicerat: 2013-04-05 @ 17:42:54


Dagens höjdpunkt

Idag när mamma var här passade jag på att färga håret. Jag ville inte vara nära lillan medan färgen satt i håret pga de starka kemikalierna och så passade jag på att städa också så det gick väl nästan två timmar utan att jag var med henne. När jag var klar och mamma lyfte upp henne till mig såg man hur hela hon sken upp och blev helt till sig. Spärrade upp ögonen och sprattlade med sina små armar och ben. Älskade lilla barn!

Publicerat: 2013-04-05 @ 17:30:09


Dagens outfit

Nya sneakers, mag-gördel & solglajjor. Plus kläder då såklart, vore en förskräcklig syn annars!

Publicerat: 2013-04-05 @ 11:35:15


En underbar morgon

Vi har haft en fantastisk morgon idag. Vi (jag) har förstått varandra (Filippa) exemplariskt tror jag för hon har varit helnöjd så fort hon fick komma upp. Efter blöjbyte och lite mys med N satt hon nöjt själv i babysittern i över EN TIMME (?!?!?!) o "lekte". Jag hann i lugn och ro äta frukost och läsa lite ur Stora boken om barn. Sedan slukade hon en flaska mat och så begav vi oss ut på en promenad runt ån. Riktigt härligt väder, friskt och soligt och sådär lugnt som det kan vara ute på morgnarna.

Jag lyssnade återigen på Hannah & Amanda och de pratade bland annat om tidsuppfattningen efter att man har fått barn. Jag har visserligen bara haft barn i sju veckor, men jag kunde känna igen mig i att man njuter så otroligt mycket mer nu. Både av att vara med sitt fantastiska lilla barn såklart, men även åt de små stunderna av Frida-tid. Det har aldrig någonsin varit så härligt att i lugn och ro tvätta håret t ex. Eller som i morse, att dricka kaffe och läsa en bok. Sånt som man innan barn tog för givet och som inte var något märkvärdigt alls. Det blir verkligen det bästa av två världar.

Om två timmar kommer mamma hit och hänger med oss. Då kan jag alltså göra massa måsten medan hon myser med Flippis, så fram till dess ska jag bara passa på att ta det lugnt framför Efter tio, det nya favoritprogrammet här hemma. Extra intressant denna vecka då temat är förlossningar. Tänkte även försöka hitta klippet från igår då Malou intervjuade en man från Nordkorea. Visste ni att över 200.000 människor sitter i koncentrationsläger i Nordkorea idag?! Helt sjukt!


Publicerat: 2013-04-05 @ 10:18:31


Förvirrad

God afton! Sitter just nu uppe och matar Filippa. Min hjärna är inte riktigt klok... När jag precis hade bytt blöja och satt mig i soffan o börjat ge lillan mat, börjar jag fundera på vad jag ska göra av Filippa när hon har ätit klart medan jag byter på och matar den andra bebisen..?!? Det tog någon minut innan jag kom på mig själv med att jag inte är någon tvillingmor helt plötsligt, utan att Filippa faktiskt är den enda bebis jag behöver ta hand om mitt i natten. Aningens förvirrad!

Publicerat: 2013-04-05 @ 01:48:54


Söt i stickat

Publicerat: 2013-04-04 @ 14:27:36


Svettigt

Idag blev det en svettig promenad till Boländerna och Babyproffsen. Det är ganska lagom promenadväg dit och så passade jag på att köpa en leksak som jag tänkte att vi kunde ha på nackstödet framför Filippas plats i bilen. Jag lyssnade på Hannah och Amandas pod (har hur många avsnitt som helst att ta igen) och de är så mysiga. De pratade mkt bra om kärlek, och bra tips till hur man som singel kan få sin kärlek på fall.

Nu ska vi se ifall prinsessan kan tänka sig att sova en liten stund så att jag hinner duscha. Om några timmar vankas det nämligen fika och tjejmys, vore trevligt att se någorlunda anständig ut då :)

Publicerat: 2013-04-04 @ 13:09:30


7 veckor

Idag blir lilltjejen 7 veckor. Dagen inleddes med skrattfest :)

Publicerat: 2013-04-04 @ 07:54:58


Love

En trött liten tjej myser på mig ikväll. Underbara lilla tös!

Publicerat: 2013-04-03 @ 20:50:10


Medmera

Idag kom mitt Coop-kort så nu blir det blöjshopping där framöver. 20 % på Pampers, tips till er blivande mammor! Det tenderar att gå åt sjukt mycket av just den varan :)

Publicerat: 2013-04-03 @ 17:34:04


Sol i sinne

Vilken härlig dag vi har haft idag. Jag fick väcka F strax innan 8 eftersom vi hade en tid att passa. Då låg hon så sött bredvid mig o snusade (hon fick komma över till oss efter andra matningen) lilla snuttan. Efter diverse morgonbestyr begav vi oss ner på stan för att träffa Emmie, vi satte oss i solen på Fågelsången och fikade och pratade förlossningar och bebisar.

På eftermiddagen blev det ännu lite solhäng på balkongen medan lillan sov i sin säng! På dagen, helt otroligt!! Jag satt ute med baby-vakten och hon sov i en hel halvtimme innan hon ville komma upp & kramas. Nu ska jag strax börja med maten, det blir kycklingfilé, sallad & tzatziki ikväll. Sen tänkte jag köra ett träningspass ikväll och så ska lillan badas och tassarna sättas fast på spjälisen!

Publicerat: 2013-04-03 @ 17:04:54


Stor & liten

Jag läste häromdagen i Kittys blogg om vuxenhuvuden som blir gigantiska efter att ha hängt med en bebis mest hela tiden. Det är så sant! N har numera ett gigantiskt huvud och han tycker att mitt är onormalt stort. Testa själva när ni har hängt mycket med en liten en!

Publicerat: 2013-04-03 @ 14:45:33


1-0 till mig

Filippa har två olika sorters skrik. Eller egentligen tre, men om vi räknar bort det hysteriska som turligt nog inte förekommer så ofta så är det två kvar. Ett när hon är ledsen/missnöjd på riktigt och ett som jag kallar töntskrik. Det låter liksom mer som ett gnäll, men kan övergå till det riktiga ledsna skriket. Jag brukar vara väldigt svag för hennes gnäll o tar upp henne för minsta lilla (det är ofta just kramar hon vill ha). Men, idag höll jag på att plocka i sovrummet medan hon låg i babygymmet i vardagsrummet. Mätt, torr blöja. Så började töntskriket, förmodligen för att hon hade spottat ut nappen, som jag redan hade stoppat tillbaka 10 ggr. Jag fortsatte plocka i sovrummet och väntade på att töntskriket skulle övergå i riktigt skrik och jag då skulle rusa dit och plocka upp min lilla skrutta. Men, då hände det och hon tystnade! Hon har nu legat tyst och nöjd och lekt själv i hela 20 minuter! 1-0 till mig, jag som annars är som hennes bitch :)

Publicerat: 2013-04-03 @ 14:22:13


Det finaste som finns

Publicerat: 2013-04-02 @ 17:00:09


Tisdag

Tillbaka till vardagen igen efter en lyxig långhelg. Lillan är lite kinkig idag, men efter att ha pratat med vår BVC-sköterska avvaktar vi hemma och hoppas på att förkylningen försvinner av sig själv med hjälp av kärlek & koksaltdroppar. Blir de små däremot slöa, slutar äta eller får feber ska de undersökas. Bra för oroliga bebisföräldrar att känna till. Så dagen blir nog lugn, kanske blir en liten prommis för att få frisk luft men annars håller vi oss hemma.

Publicerat: 2013-04-02 @ 10:21:53


Tröttis

Det är utmattande med långhelg :)

Publicerat: 2013-04-01 @ 19:53:37


Stackars liten

Lillskruttan har blivit förkyld :( Stackarn låter så ynklig. Hes och rosslig i halsen. Som tur är verkar hon pigg i övrigt och äter ordentligt men man blir ju ändå orolig. Ska försöka få en tid hos BVC imorgon så att man vet ifall man bör uppsöka ytterligare vård eller om det får gå över av sig självt.

Publicerat: 2013-04-01 @ 10:54:26



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!