Herre jösses

Lilla F vägrade somna ikväll. Hon som brukar sova för natten vid 20, somnade TILLSLUT nyss vid 22.30. Jag höll på att bli tokig ett tag, tack o lov att vi är två så att man kan andas några minuter o hämta nya krafter. I morgon ska jag prova att bara låta henne sova en kortis på eftermiddagen o se ifall det gör någon skillnad. Sådana här kvällar kommer inte funka i längden...zzz...

Publicerat: 2013-06-27 @ 22:49:46


Rosa

Detta blir nog lördagens kalasoutfit...

Publicerat: 2013-06-27 @ 22:45:39


Redan onsdag

Jag är precis hemkommen från en promenad till Dhls utlämningsställe i Boländerna, ett paket med bebiskläder hade kommit. Dags att bunkra upp med lite nya kläder i size 68 nu, lillan växer så att det knakar. Tidigare idag var vi o lunchade på Stationen. God mat & trevligt sällskap! Det känns som att Filippa är lite i en mellanålder nu, för rastlös för att ligga still i famnen, men ännu inte stor nog att sitta själv med vid bordet i en egen stol. Det blir alltså inte helt stillasittande när hon är med :) Nu blir det mys medan vi väntar in N, ikväll blir det en sväng ut till Bälinge för att gratulera Camilla som fyller år.

Igår skulle jag hämta ett paket på Lindex o passade då på att kika efter någon klänning tills på lördag. Jag hittade två fina och idag blev det en tredje. Jag är så glad att jag hittade något som jag kan känna mig fin i på Filippas dag. Efter shoppingen gick vi hem till Lina i Svartbäcken. De bodde väldigt mysigt i ett fint gammalt hus, en lägenhet fast med hus-känsla. Bebismys, fika o en massa prat.

I måndags blev det en långpromenad med Emmie och Max på förmiddagen i hettan. Det var verkligen sjukt varmt. På kvällen var jag barnfri, och spenderade kvällen på Åkanten med Anna. Mkt trevligt!

Resten av veckan ligger fokus på lillans kalas. Men det känns som att läget är under kontroll, ballonger o annat pynt är köpt, mat & vin ska handlas imorgon och den mesta maten görs på lördag. Ska förbereda ceremonin lite, men annars är nog det mesta fixat. Jag skulle vilja ta upp sittdelen till vagnen o testa den, men vet inte riktigt hur jag ska lösa förvaringen bara, då jag tvivlar på att den får plats ihopfälld i porten.. Man skulle ha haft ett hus, eller åtminstone en hiss!

Publicerat: 2013-06-26 @ 16:06:32


Fina dagar

Vad har hänt sedan sist? I torsdags träffade jag Lina, Therese och Kim + bebisar och picknickade i solen, så mysigt! I fredags var det midsommarafton, vi firade ute i Gamlis i år. En jättetrevlig dag och lillans första midsommar :) Det blev inte alltför sent för oss eftersom jag & N snorade i kapp. Helgen har varit ganska lugn, hoppas att denna långdragna förkylning vill ge sig av nu. Lite shopping och hustitt blev det idag. Nu ska jag fortsätta läsa min nya spännande bok, Viveca Stens senaste. Kan verkligen rekommendera den! I veckan väntar en hel del roligheter, med Filippas namnkalas som höjdpunkt på lördag. Jag hittade två jättesöta klänningar till henne idag så någon av dem blir det på lördag (kanske båda om jag känner dregglisen rätt). För min del blir det nog någon gammal trasa, om jag inte hinner mig ut o shoppa i veckan. Känns dock lite tveksamt att prova kläder när jag har Filippa med mig..

Publicerat: 2013-06-23 @ 21:16:42


Dagen i bilder

Publicerat: 2013-06-20 @ 21:43:25


Ett år av obeskrivlig lycka

Idag för exakt ett år sedan fick vi reda på att jag var gravid. Tror att min mens hade hunnit bli 10 dagar sen och jag hade redan tagit två test som bägge visade negativt. När mensen fortfarande inte hade kommit dagen före midsommarafton kände jag att det var bäst att ta ett till test, eftersom dagen efter skulle innehålla en viss del alkohol. Jag var bombsäker på att få ännu ett negativt test, så förvåningen var enorm när ett klart och tydligt plus dök upp där på morgonen. Först chock, sedan glädje & massa massa lycka!! En dag kan nog inte börja på bättre sätt :)

Publicerat: 2013-06-20 @ 17:44:20


Sömntutor

Nu ligger båda mina älsklingar och sover, det händer inte ofta att jag är den som är vaken sist.

Strax innan N kom hem hände en rolig sak, Filippa skrattade som en riktig människa, alltså: "hahahaha". Gullisen! Det hände någon dag förra veckan också men idag var det mer. Försökte få henne att göra om det lite senare men då var det tydligen inte lika kul :)

I fredags var vi o hälsade på på jobbet. Mötte som av en slump Karin på perrongen så jag fick sällskap på tåget. Vi var på jobbet i fyra timmar, men tiden kändes ändå knapp när man ville hinna hälsa på alla. Det blev en sväng förbi Niclas grupp först, o resten av vår avdelning. Tajmade in fredagsfika med min grupp, så det kändes precis som vanligt o kul att hinna prata med alla. Det blev även en sväng till corpen och till Fixed income. Filippa blev lite gnällig emellanåt, hon hade varit vaken hela dagen och det blev nog mycket nya intryck med alla som kom o hälsade. Det var en trött tjej i bilen på väg hem. Mysigt att träffa alla kollegorna, men det kändes lite konstigt att vara där efter så länge. Får bli ett till besök efter sommaren! :)

Publicerat: 2013-06-19 @ 20:24:03


Onsdag

Igår kom N hem o kände sig sjuk så det var ett muntert gäng här igårkväll. Kanske kände Filippa på sig att hon hade två trötta föräldrar, för hon somnade för natten redan 19.15 så vi kunde göra detsamma strax efter. Jag känner mig lite piggare idag tack o lov, men hostar o snorar än. Filippa har knappt någon röst stackarn, men verkar nöjd ändå. Det blir en lugn dag även idag, kanske att vi tar en liten promenad i eftermiddag för att andas lite frisk luft.

Jag fick idag till min förskräckelse sortera bort ännu några plagg som blivit för små för lillan. Självklart är det bra att hon växer, men synd på så fina kläder som man inte har hunnit slita ut. Jag som häromveckan inte trodde att hon skulle växa i 68 förrän till hösten, tji fick jag när några 62- bodies redan börjar sitta tajt. Det bekräftades även igår på BVC, hon har växt till sig rejält den senaste månaden o är nu 62 cm lång och väger 6,2 kg! Hon fick bra betyg på motoriktestet, extra beröm för att hon var så duktig på att greppa saker. När vi alla har frisknat till får det bli en shoppingtur för att fylla på vår lilla duktiga tjejs garderob som belöning :)

Publicerat: 2013-06-19 @ 11:00:39


Deppigt

Lätt årets tråkigaste dag. Har legat däckad i sängen hela dagen, förutom svajiga promenader fram o tillbaka till toaletten. Niclas fick vara hemma från jobbet för att ta hand om Filippa, som för övrigt verkar frisk & kry idag, skönt! Jag hoppas innerligt att jag mår bättre imorgon, för då behöver N jobba, och jag tror tyvärr inte att Filippa går med på att ligga i sängen hela dagen. Nu ska jag försöka sova bort den här sk-ten!

Publicerat: 2013-06-17 @ 20:31:23


Urk

Fortfarande sjukstuga här hemma. Jag har blivit sämre under dagen m feber. Filippa däremot hostar inte lika mkt som förut vilket är skönt. Lillskruttan fick idag smaka lite mat för allra första gången! Lite morotspuré som hon glatt smaskade i sig, lilla sötisen :) Nu ska jag sova och hoppas på att må bättre imorgon. Ingen hit att vara hemma själv med bebis när man är sjuk. God natt!

Publicerat: 2013-06-16 @ 22:02:45


Uhuuu

Jag är sjuk :( Filippa med. Fast hon verkar inte må dåligt direkt, hostar o nyser om vartannat "bara". Jag ligger halvt däckad o skulle vilja dra ett täcke över huvudet o sova bort denna dag. Det är dock svårt med en liten solstråle här hemma, men när N kommer hem om ett tag tänker jag inta viloläge. Massa roligt som händer i veckan så jag har inte riktigt tid att vara sjuk nu! Började känna mig krasslig igårkväll när vi kom hem från bion. Mina föräldrar var här o hängde med Filippa medan jag & N gick o såg Baksmällan 3. Rolig film men jag tycker nog att de första två var snäppet bättre. Filippa hade varit så snäll och låg o sov för natten när vi kom hem :)

Publicerat: 2013-06-16 @ 13:59:46


Regnrusk

Idag invigdes regnskyddet till vagnen. Riktigt trist väder!

Publicerat: 2013-06-13 @ 21:53:27


Jun. 12, 2013

Publicerat: 2013-06-12 @ 21:05:30


Nytt till lilla F

Publicerat: 2013-06-12 @ 20:30:13


Då var det tisdag igen

Dagen har gått i ett. Klockan nio i morse var vi på plats på öppna förskolan för att ta del av information om barnomsorg, alltså förskole-info. Det var en massa bra saker som sades, och man fick veta hur allt funkar, med ansökningar, vart man kan tänkas få plats, inskolning och massa annat. Superbra! Efter det gick jag, Karin, Lina & Magda till UKK Och åt lunch. Filippa ville absolut inte ligga i vagnen så det blev till att äta med henne i knät. Vi hann hem och vända innan det var dags att promenera bort till Emmie, för lite tjej och bebishäng. Filippa fick ett par supersöta tights av sin kusin, får se om hon kan tänka sig att visa lite tacksamhet nästa gång de ses o inte bara gapa så fort han kommer för nära :) Nu är det soffhäng för hela slanten, är rätt trött!

Publicerat: 2013-06-11 @ 21:08:58


Måndag

Idag har det varit en bra dag! Filippa sov ännu en hel natt utan att vakna, så skönt! Det var så trist väder i morse så vi struntade i den tänkta promenaden o stannade hemma o mös och lekte istället. Lillan var på ett strålande humör :) På eftermiddagen var det dags för bootcamp, näst sista veckan nu, synd att det inte håller på hela sommaren. Filippa skötte sig denna gång exemplariskt, både sovande och vaken, så jag behövde inte titta till henne mer än ett par ggr. Duktiga tjejen! Vi hann precis hem innan regnet började ösa ner.

Nu är det snart läggdags, imorgon och på onsdag väntar två intensiva dagar med mkt skoj. Först ut imorgonbitti är öppna förskolan. Kläder till lillan är framlagda och skötväskan packad, gäller att planera och förbereda när man har en tid på morgonen att passa, man vet aldrig riktigt hur mkt man hinner med om morgnarna. Natti natti!

Publicerat: 2013-06-10 @ 21:44:11


Nya lack

Publicerat: 2013-06-10 @ 12:13:38


Nu så

Dagarna bara flyger förbi, har inte hunnit uppdatera er på vad som har hänt sen sist i veckan som gått.

Filippa har kommit in i sin fjärde utvecklingsfas, med humörsvängningar som en trotsig tonåring som följd. Nu i slutet av veckan känns det som att det har blivit lite bättre men innan var det mycket mera gråt och gnäll här än vanligt. I tisdags var vi hemma hos Therese med alla mammor och bebisar från F-gruppen. Det var jättemysigt, Filippas humör till trots. Härligt att kunna diskutera och ventilera saker tillsammans när allas bebisar är nästintill lika gamla. I onsdags var vi och lunchade med Emmie, Max & Mats på Picnic. Det var även studentdag här i Uppsala så det blev en del spaning på flak. På kvällen begav jag mig till Sthlm för en kväll tillsammans med Linda & Marre. Vi åt middag på Solstugan och njöt av en fin utsikt över stan.

Niclas var ledig både torsdag & fredag så vi har fått fyra dagar tillsammans alla tre, supermysigt! Nationaldagen spenderades hos mina föräldrar i Sthlm & sedan med balkonghäng i solnedgången. I fredags hängde vi i Gamlis och solade o grillade. Tänk om vi har ett hus och en solaltan nästa sommar, det vore hur härligt som helst!! I går åkte vi återigen till Sthlm, denna gång var det namngivning för Juni som stod på schemat. Vi var hemma hos Mickes mamma på Ekerö, och passade på att spana in festförberedelserna på Drottningholm på vägen. En jättemysig dag med himla fint väder. När vi kom hem kollade vi på bröllopet, åh så fina de var! Imorse vaknade jag o blev väldigt förvånad när jag kollade på klockan o såg att Filippa sovit ända till 7.30. Håller tummarna för att detta är en ny vana, även om jag är lite skeptisk att jag ska ha en sådan tur.. Idag har jag varit en sväng på stan o shoppat lite nya kläder, eftersom jag har världens tråkigaste garderob för tillfället. Sen har vi bara myst här hemma. Imorgon väntar ännu en fullspäckad vecka med mycket roligt inplanerat!

Publicerat: 2013-06-09 @ 20:53:09


Framsteg

Inatt sov min lilla ängel från 21 nånting, och vaknade inte förrän 7.30!!! Dvs ingen natt/morgonmatning där vid 4-5. Kunde knappt tro mina ögon :) Detta kan nog bli en härlig dag!

Publicerat: 2013-06-09 @ 08:45:42


Trött

Ikväll är jag trött i både kropp och knopp. Pappa kom o passade Filippa idag så jag kunde verkligen ge allt på bootcampen. Ja, alltså allt som jag kan ge för tillfället, känner mig inte ens i närheten av den form jag var under alla hemska crossfitpass för lite mer än ett år sedan. Passet var riktigt jobbigt idag och jag gissar att jag kommer ha en del träningsvärk imorgon. Annars har jag ägnat dagen åt att laga mat. Typ tusen Köttfärsbiffar och en stor form auberginegratäng. Bra att ha färdigt de dagar då tiden är knapp.

Nu ska jag hoppa i säng, Filippa åt så tidigt som vid 19, så det blir nog mat lite tidigare än vanligt inatt.

Publicerat: 2013-06-03 @ 21:54:19


Planering

Såhär såg det ut i morse. Planering inför veckans mat, full av nyttigheter.

Publicerat: 2013-06-02 @ 22:04:36


Ett år

Lillan har precis slutit sina bruna/blåa (fortf oklart) och jag tittar på Lets Dance. För ett år sedan satt jag här och hejade fram Anton till vinst. För ungefär ett år sedan blev jag gravid med vad som skulle vara världens vackraste lilla flicka. Tänk vad livet kan förändras på bara ett år :)

Publicerat: 2013-06-01 @ 21:02:11


Lördag

Imorse tog N matningen och gick upp med Filippa så att jag fick sova en hel natt + sovmorgon, lovely! Jag startade dagen med en löptur, herregud vad varmt det var! Strax över en tiondel av vad alla galna maratonlöpare springer idag, blev det. Väldigt skönt!

En lugn helg väntar, N ska bort ikväll så jag & Flippis ska ha tjejmys. Jag har än så länge lyckats undvika att se vem som vann Lets Dance, så det blir till att kolla på reprisen ikväll.

Jag har precis ätit en god proteinpannkaka till mellis, kan dela med mig av receptet ifall nån vill ha!

Igår packade jag & Emmie bilen full av bebisar och packning och styrde kosan mot Sthlm för en heldag hos Åsa & Erik. Filippa skrek för full hals när vi skulle åka, men tystnade snabbt o så sov de båda så snällt hela vägen :) Snälla små kusiner!

Publicerat: 2013-06-01 @ 15:39:35



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!