Regnigt

Idag, liksom igår öser regnet ned utanför fönstren och vi håller oss inomhus. Skulle egentligen ha gått till öppna förskolan men kände att jag behövde tiden åt att packa istället. Får som tur var så mycket hjälp av fina vänner, annars hade det blivit svårt att hinna med allt. Igår var Lina här med Ebba och hjälpte mig att packa ner halva köket, imorgon kommer Karin o hjälper till och ikväll ska Malin följa med mig till huset o måla. Det är verkligen guld värt! Nästa vecka har mamma tagit ledigt så hon kommer nog hit nästintill varje dag o packar/passar Filippa så att jag kan packa, och så ska vi börja köra grejer till huset och börja fixa iordning lite där. Skönt när man ser att det börjar hända saker o bli någorlunda färdigt, det är svårt att inte bli tokstressad av att tänka på hur mycket det är kvar. Men bra blir det, 2,5 vecka kvar till flytt nu!! :)






Publicerat: 2013-10-23 @ 14:16:46


8 månader

Idag fyller Filippa 8 månader, hurra! Vi har spenderat dagen på Ikea tillsammans med Lina & Magda och deras småtjejer. Jag spanade in lite möbler till nya huset och köpte lite smått till Flippis. Det är så himla smidigt att luncha där nu när bebisarna har börjat äta annat än flytande föda. Gratis barnmat och skålar, skedar o haklappar är det bara att förse sig med. Perfekt att slippa fylla skötväskan med sådant! 

Filippa sitter numera ännu mer stadigt, att ligga ner är inte alls kul längre. Hon gör även försök till att krypa, men än har hon inte riktigt fått till det. Favoriten numera är att från sittande på rumpan, dra sig upp o stå på knäna, när hon har ngt att hålla sig i. Nätterna är fortfarande rätt kassa, och jag börjar ge upp hoppet om att hon nånsin ska sova en hel natt mer. Men det funkar oftast ok med en eller två sovnätter i veckan då N tar henne. Inga tänder än heller men håret på huvudet växer däremot för fullt! En glad liten tjej med ett bestämt humör, vår lilla skrutta! 



Publicerat: 2013-10-14 @ 20:11:06


Nytt

Mycket hinner hända när man inte uppdaterar så ofta längre. Dagarna här går i ett, kan knappt förstå att vi redan är mitt inne i hösten. Det var ju nyss sommar?! 

Vi har iallafall nu sålt vår älskade lägenhet. Har inte riktigt hunnit fatta att vi om några veckor inte kommer att bo här längre, i vårt första gemensamma hem. Men så är det, och efter den 15 november är den alltså inte längre vår. I takt med att Filippa växer och så även hennes samling av leksaker och andra prylar har vi känt oss lite trångbodda, så nästa anhalt blir alltså ett hus. Känns jätteroligt men också det, lite overkligt att vi snart kommer att ha ett helt eget hus! Stort nog att växa i, med betydligt fler rum än vad vi har nu. En ny stadsdel väntar, men det känns som en bra del av stan och jag hoppas att vi kommer att trivas bra. 

Nu och framöver väntar alltså ett gediget jobb med att på väldigt kort tid packa ner alla våra ägodelar samt bli klara med renoveringen av huset. Som det ser ut nu kommer vi att få leva som nomader några veckor, alternativt klara oss på mikromat, då leveransen av köket har blivit försenat. Men det kommer bli himla bra när allt är klart, och det känns inte helt fel att få börja med att julpynta ett helt hus :) Nu blundar jag alltså för det kaos som härjar här hemma och föreställer mig en fantastisk tid i vårt nya hem!
Publicerat: 2013-10-11 @ 22:04:40


Torsdag

Det är mycket nu. Lite väl mycket till o med. Filippa har än en gång smittat mig med sina förkylningsbacilusker så jag ligger under en filt i soffan och ber till högre makter att lillan kommer vara nöjd med att leka här bredvid åtminstone ett tag till. Roar mig under tiden med att läsa bloggen Hormoner och hemorrojder, helt fantastiskt rolig och precis vad jag behöver just nu. 
Publicerat: 2013-10-10 @ 13:37:47



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!