14 februari

Är det datum då vår lilla prinsessa väntas komma till världen. Om hon inte får himla bråttom ut innan dess förstås, men jag hoppas att hon kan hålla sig kvar till den fjortonde. En alla hjärtans dag-bebis alltså. Den bästa kärleksgåva man kan få så det passar ju alldeles utmärkt :)

Detta betyder att jag jobbar min sista dag imorgon. Känns rätt konstigt men samtidigt skönt eftersom jag sover så dåligt numera. Ska strax sätta igång och baka lite till mitt "avskedsfika" imorgon.

14 dagar tills vi blir med bebis, helt galet!!!

Publicerat: 2013-01-31 @ 16:51:20


Väntan

Sitter och väntar på Ackis...

Publicerat: 2013-01-31 @ 14:33:12


Matchy

I helgen när jag var ute på shoppingtur hittade jag denna lilla söta jacka på Åhléns. Jag tyckte att den kändes bekant, och mycket riktigt, en snarlik variant i lite större modell låg undanstoppad hemma i min garderob. Tyvärr fanns det inga små storlekar kvar av bebismodellen, får se om jag springer på den någon annanstans.

Publicerat: 2013-01-31 @ 07:40:43


D day

Publicerat: 2013-01-31 @ 07:28:24


Onsdag

Vad denna vecka går sakta, jag vill ju bara att det ska bli torsdag nu! Igår hade vi föräldragruppsträff på morgonen och det var den sista träffen innan allas små bebisar kommer. Vi blivande mammor ska dock ses även på lördag, så det blir kul. Min mage växer på som den ska (34 cm nu) och lillans huvud har gått från att vara rörligt till ruckbart. Nästa träff med min barnmorska blir den 13/2 såvida det inte har kommit ut en liten bebis innan dess.

Kvällen bjöd på tjejmiddag hemma hos Emelie. Jättegod minestronisoppa och massa mys. Natten till idag måste anses vara en av de bättre denna vecka, jag vaknade bara tre gånger, till skillnad från fem igår och en gång i timmen i förrgår. Det verkar som att kroppen redan börjar ställa in sig på vad som komma skall.

Nu blir det jobb denna regniga onsdag. Ha en fin dag!

Publicerat: 2013-01-30 @ 07:50:16


One piece of belly

Publicerat: 2013-01-28 @ 20:35:48


Måndag

Det har nog aldrig varit så skönt att komma hem som idag. Jag har varit SÅ trött. Nu ligger jag på plats i soffan medan lillan ligger och hickar så att hela magen guppar. Vecka 37 nu så inte är det långt kvar. Bjuder på en tjockisbild dagen till ära.

Publicerat: 2013-01-28 @ 18:50:49


Supermorsorna

Ett fenomen som jag har märkt av under den senare delen av min graviditet och som provocerar mig något oerhört är supermorsorna. Med några få undantag är det kvinnor som har barn i typ 10-15 årsåldern. Det är de som hemskt gärna passar på att berätta om hur otroligt lite sömn jag som blivande mamma kommer att få de kommande åren. De vill även gärna berätta att de minsann jobbade ääända fram till förlossningen. Och helst ska förlossningen ha tagit en sisådär 10 dygn, men det klarade dessa supermammor minsann av med bravur! Självklart tycker jag att man ska få berätta om jobbiga saker och inte bara påstå att en nyfödd bebis är en dans på rosor, men detta är inte dessa mammors syfte, utan det är snarare att lyfta fram hur jäkla duktiga de är som har genomlidit detta helvete och som inte kan jämföras med någon annan bedrift, nånsin. Inte ens en annan mammas, nej nej, de har ju självklart haft det allra jobbigast. Som rookie på detta ämne kan man ju inte direkt ge något bra svar på tal heller, för jag vet ju faktiskt inte hur det är, eller kommer att vara. Men jag finner det som extremt irriterande. Jag skulle ha mer förståelse om det var en relativt nybliven mamma som är mitt uppe i sömnbrist, blödande bröstvårtor och gud vet allt, men där har jag inte hört någon som klagar. En manlig kollega till mig berättade häromdagen att när han fick barn, var det mest förekommande samtalsämnet på parmiddagar vem av kvinnorna som hade klarat av den värsta förlossningen. Ju längre förlossningen desto bättre kvinna var man. Det var till och med en bedrift att ha sytt flest stygn. Det här satt alltså kvinnorna och skröt om. Jag kan bara föreställa mig vad jag kommer att få höra om det blir kejsarsnitt för min del, då har jag ju "klarat mig undan" och inte fött barn på riktigt. Och tänkt om man inte skulle va förmögen att amma, hemska tanke! Då är man ju i alla fall ingen supermorsa, det är en sak som är säker. Jag hoppas innerligt att jag aldrig kommer bli en sån där överlägsen typ, då får ni gärna slå något hårt i huvudet på mig och säga åt mig att uppskatta mitt fina barn istället för att bara gnälla.

Publicerat: 2013-01-28 @ 09:59:22


Lugn söndag

Ännu en helg är snart till ände och imorgon börjar en ny vecka. Kanske sista jobbveckan för mig. Vi har spenderat kvällen med att äta tacos och kollat på Hypnotisören. Nja säger jag, boken var hundra ggr bättre. Jag ska nog gå och lägga mig snart. Vaknar numera varannan, eller på sin höjd var tredje timme om nätterna så sömnen blir minst sagt lite störd.

Slänger in en bild på lillans nya skor som vi fick idag + finfina liljor som fortfarande står sig.

Publicerat: 2013-01-27 @ 21:26:00


Lördag

Idag har jag hängt ett par timmar på Gränby. Först blev det lite shopping, jag köpte bland annat en ny kalender (den jag köpte i mellandagarna har inte riktigt känts helt okej), trosor, hårfärg, lite smått till lillan, en tröja till mig & härligt gigantiska förlossningsbindor. Efter det blev det massage på Uppsala Spa, det var riktigt skönt och avslappnande. Tack kära vänner!

Publicerat: 2013-01-26 @ 14:36:48


I väntrummet

Strax dags för en efterlängtad massage.

Publicerat: 2013-01-26 @ 11:58:53


25 januari

Dagens datum. Vår lilla bebis är beräknad till den 25 februari. Nu kommer ju visserligen väldigt få bebisar på utsatt datum, men det är ju ändå det datum man hela denna tid har siktat mot. Nu kanske det blir så att vi får träffa vår lilla tjej om redan ett par veckor och det inte mig emot. Men mycket mer än en månad till borde det iaf inte bli. Då börjar vårt nya underbara liv och vi blir en riktig liten familj, mamma pappa barn. Helt sjukt men helt fantastiskt!

Publicerat: 2013-01-25 @ 20:34:13


Många på jäsning

Det är många kändis-bebisar på gång nu till våren och försommaren känns det som. Det kanske det är varje år, men först i år har jag blivit lite extra uppmärksam. De som jag känner till som väntar smått är Ebba von Sydow, Sofie Fahrman, Kim Kardashian, Susanna Kallur, Fredrik Ljungberg, Kate Middleton & Prins William, Charlotte Perelli…Ja listan kan göras lång. Gissar att vi får frossa i bebisbilder i diverse skvallertidningar framöver!

Publicerat: 2013-01-25 @ 11:08:38


Torsdag

I morse blev det en sovmorgon ända till klockan sju. Det hör inte till vanligheterna direkt. Vi hade en tid hos Familjerätten där N fick skriva under på att han är far till våran bebis och att vi kommer att ha delad vårdnad. Det tog inte mer än 10 minuter så det känns skönt att ha avklarat.

Väl på jobbet gick dagen i all hast. Det blev en mycket trevlig lunch tillsammans med Emmie & Åsa på Bromma Blocks. Efter det ett sista möte om systemutveckling gällande mitt gamla område skatter, och som min f.d. chef sa efteråt "Nu släpper vi dig fri". Man tackar!

Kvällen har blivit lugn, som vanligt den senaste veckan alltså. Ser fram emot fredag imorgon & sedan helg :)

Publicerat: 2013-01-24 @ 20:49:16


Glammom

I dag hämtade jag ut mitt paket från Glammom med bh-arna som jag beställde förra veckan. Herregud vad sköna de är!!! Sjukt bra köp måste jag säga. Kan verkligen rekommenderas.

Publicerat: 2013-01-24 @ 18:41:51


Dagens preggo

Nu är magen inte att leka med, tur att det inte är så himla många veckor kvar.

I morgon väntar lite sovmorgon och det ska bli himla skönt. Vi ska till Familjerätten för att N ska erkänna faderskapet till vår lilla bebis. Känns smidigast att göra det i förväg, både ifall det skulle hända mig något under förlossningen och så att man slipper tänka på att boka tid för det direkt efter födseln, då vill man nog hellre vara hemma och gosa med familjen.

Publicerat: 2013-01-23 @ 20:40:40


Dagens lunch à la Rissnerante

Publicerat: 2013-01-23 @ 19:34:16


Tajta byxor

Det är illa när till o med preggojeansen börjar kännas för tajta. Känns som att bebisen ligger ihopklämd under revbenen idag. Tajta jeans och bh med bygel= inte så skönt. Blir det nog till att köra tights eller strumpbyxor nu de sista veckorna, i alla fall på jobbet när man sitter ner hela dagarna. Jag ska hoppa i en tischa och mjukisar så fort jag kommer hem idag så att lillan får sprattla loss oredntligt. Det känns minst sagt som att hon är lite hämmad idag. Jeansen får sparas till efter förlossningen, det kan nog vara skönt då med, innan magen har dragit ihop sig. Bara 3 timmar kvar att stå ut med andnöd...

Publicerat: 2013-01-23 @ 15:02:00


Gjoodis

Vi fick en jättestor godislåda i ugnsformsstorlek på jobbet idag. Har än så länge lyckats hålla mig därifrån, får se om det funkar hela dagen...

Publicerat: 2013-01-23 @ 12:10:47


Nu är det nära

Igår berättade N att han skulle på teambuilding med jobbet en lördag i mars. Genast började jag tänka på ifall jag har något planerat då, innan det slog mig: Ja, jag kommer med största sannolikhet ha en liten liten bebis att mysa med då! Det känns helt ofattbart att det nu är så nära, chansen finns att vi har henne hos oss om mindre än bara TRE veckor. Helt galet men oj så härligt!

Ikväll har vi affärsplanering på jobbet så det blir hemgång först efter kl 21. Jag kommer att komma hem, gå o lägga mig, vakna och åka tillbaks till jobbet. Lär nog vara aningens trött imorgon, men det ska ju gå det med! Eventuellt bara 8 jobbdagar kvar på över ett år, även det känns jättemärkligt. Men jag längtar så att jag nästan spricker efter min lilla tjej, och hoppas att tiden som är kvar går fortare än kvickt! :)

Publicerat: 2013-01-22 @ 16:33:09


Härlig helg

Denna helg har bjudit på mycket roligheter. Igår hade vi finfrämmande på middag i form av Emmie, Herman & Adam. Mycket trevligt!

Idag har vi skruvat ihop spjälsängen och bäddat fint i den. Genast är sovrummet tusen gånger mysigare :) Om förra söndagens hemskheter nu skulle upprepa sig och vi blir med bebis tidigare än väntat har den lilla iaf en egen sovplats.

Sedan kom mamma hit och hälsade på. Med sig hade hon goda vaniljbullar, tulpaner och en jättefin liten kofta som hon i hemlighet har stickat till lillan.

Nu ikväll har vi varit i Gamlis på middag och ätit massa gott kött & glass. Nu ska jag strax krypa till kojs och hoppas på att få en god natts sömn inför den kommande veckan.

KRAM

Publicerat: 2013-01-20 @ 21:34:40


Preggoshopping

Det blev lite kvällsshopping på Asos denna afton. Blev inspirerad av Emmies preggo-tischa igår och slog till på två sådana, samt två linnen som jag tror kan funka bra när man ska amma och inte vill visa alltför mycket av flubbet. Det var nästan så att jag ville köpa mer gravidkläder, men det känns ju i senaste laget nu, men Asos har ju så mycket fint. Perfekt när utbudet i övrigt på kläder för tjockisar inte är det bästa. Speciellt dyrt är det inte heller, så ett bra tips till alla preggon & blivande sådana :)

Publicerat: 2013-01-20 @ 21:22:17


Fina blomster x 3

Tjusiga liljor som jag fick av Emmie igår & fina tulpaner x två som mamma och Niclas kom med idag.

Publicerat: 2013-01-20 @ 17:40:03


Dagens preggotips

Jag har en gravidapp där man varje dag får ett tips eller info kopplat till den tid av graviditeten man är i just för tillfället. Idag var tipset enligt nedan. Jag undrar lite på vilken typ av jobb som det där funkar..?

Publicerat: 2013-01-20 @ 08:48:11


God morgon lördag

Fy tusan vad kallt det är ute! Jag ger mig nog inte ut i första taget...

Publicerat: 2013-01-19 @ 09:16:36


Fredag

Fredagsmys ikväll. Det känns dock knappt att jag förtjänar en fredag, eftersom det bara blev en liten jobbdag denna vecka. Men det var skönt att vara tillbaks! Återstår att se ifall det blir två eller tre ytterligare veckor på banken.

Vår lilla bebis lever rövare i magen, hon verkar då inte sova alls. Men det är bara mysigt och lugnande för en lättoroad mor. Jag ser fram emot morgondagen, då ska vi göra en himla rolig sak :)

Publicerat: 2013-01-18 @ 21:00:44


Chiclit

Någon som vill ha? Annars åker de i soporna.

Publicerat: 2013-01-17 @ 15:38:33


Nytt på bh-fronten

Snart är man i behov av smarta amnings-bh:ar, som jag antar att man praktiskt taget kommer att bo i dygnet runt (om man nu kommer att kunna amma). Lite svårt att veta exakt vilken storlek man kommer att behöva redan nu, men man lär ju samtidigt behöva en redan från dag ett...

Jag klickade iaf hem två nu från glammom.se. En i mer topp-modell som jag kan tänka mig är skön att sova i och när man bara går hemma. Samt en lite finare när man vill klä upp sig.

Publicerat: 2013-01-17 @ 12:44:52


På dagens schema...

...tvätt av bebisfiltar.

Publicerat: 2013-01-17 @ 12:40:42


Hemmatorsdag

Det blir en dag hemma idag med, men i morgon tänkte jag jobba. Vaknade i morse av att en hantverkare kom in, vi ska få lister och trösklar i hallen, så nu sitter jag i köket för att inte vara i vägen.

Tänkte gå ut en liten sväng idag och se hur det känns samt tvätta lite filtar, annars blir det vila idag med. Började läsa Camilla Läckbergs senaste bok i gårkväll och fastnade direkt. Jag tänkte även se Mia Skäringers nya program som började igår, var det något att se?

Publicerat: 2013-01-17 @ 09:46:46


Info

Denna broschyr kan jag nästan utantill nu :) Hoppas att bilderna lyckas kommer i rätt ordning.

Publicerat: 2013-01-16 @ 17:17:40


Onsdag

Idag är jag hemma från jobbet. Försöker att bara hänga i soffan och inte göra något alls men det är rätt svårt. Har sträckt mig till att tvätta lite, det känns inte alltför ansträngande. Just nu går Lyxfällan på tv, det är en riktig puckad familj denna gång. Otroligt att två vuxna människor kan ha så lite koll.

Kan inte riktigt bestämma mig ifall jag ska jobba imorgon eller inte. Jag mår ju bra nu, men samtidigt vill jag ju inte riskera att sätta igång något mer läskigt. Får nog vänta tills ikväll och känna efter hur det känns.

Publicerat: 2013-01-16 @ 13:38:23


Äntligen hemma

Nu är jag äntligen hemma från sjukhuset. Var en smärre nära döden upplevelse att vakna mitt i natten i sön/mån och upptäcka massa blod i sängen. Många hemska tankar hann fara igenom huvudet på bara några minuter... Det blev till att åka i ilfart in till förlossningen där flera snälla läkare tog emot mig direkt, till o med före de som var inne och skulle föda. Efter en massa undersökningar konstaterades det att bebis mådde bra och att vi skulle försöka sova lite. Vid 7-tiden (somna gick då inte) var det dags för ännu mer undersökningar som visade att bebis fortf mådde bra (tack och lov) men att min moderkaka har lagt sig över modermunnen, vilket kan orsaka blödning. Fick veta att jag skulle få ligga kvar minst ett dygn på BB för observation, dock fick inte N sova kvar för jag var tvungen att dela rum med en annan gravid kvinna. Jag kan absolut förstå att de med all rätt prioriterar att BBs "vanliga" besökare, dvs de med nyfödda barn får egna rum, men det var ändå rätt jobbigt att ligga kvar där sen med en främmande människa och en hel del tårar blev det.

Så igår hängde vi mest i det lilla gråa BB-rummet, stup i kvarten kom barnmorskor in och lyssnade på bebis hjärtljud, det var skönt att de verkligen höll så bra koll. N åkte hem på kvällen och jag lyckades tillslut somna efter en mycket lång och omtumlande dag. Var livrädd varje gång man gick på toa (och är det fortfarande) för att upptäcka något oönskat, men natten flöt på utan problem.

Imorse blev jag nästintill väckt av en barnmorska och en CTG-apparat för att än en gång lyssna på bebis, och förutom att den sov sig igenom första kvarten så gick allt bra. Jag fick lära mig att när man mäter en CTG-kurva så vill man ha med samband där man ser att fosterrörelser leder till acceleration av hjärtslagen, så jag fick varje gång jag kände lillan sparka, trycka på en knapp som då helst skulle sammanfalla med ökningar av hjärtslagskurvan.

Vid 11 kom en väldigt snäll läkare och sa att jag fick åka hem och berättade att jag om två veckor ska komma och göra ett ultraljud för att se ifall moderkakan fortfarande ligger över modermunnen. Om den gör det kommer jag få en tid för planerat kejsarsnitt 1-2 veckor senare pga att man inte kan föda vaginalt om moderkakan ligger kvar så. Så förmodligen kommer lillan ut till oss tidigare än väntat. Detta förutsätter att jag inte får några fler blödningar innan dess, då kan det i värsta fall bli nödvändigt med akut snitt.

Nu är jag iaf hemma och huvudsaken är att vår lilla bebis mår bra. Det var himla skönt att få duscha av sig sjukhuslukten och få vara i fred. Det känns lite omtumlande att förlossningen kanske inte kommer bli som man föreställt sig, men efter detta skräckdygn känns det mindre viktigt hur hon kommer ut, huvudsaken är att hon mår bra. Jag blir hemma imorgon också, sen får vi se om jag jobbar tors-fred. Stillasittande kontorsarbete tyckte läkaren var okej, hade jag däremot haft ett mer fysiskt arbete hade jag blivit sjukskriven. Det är även viktigt att jag håller mig nära sjukhuset, ifall jag måste åka in akut, så det blir inga längre utflykter framöver mer än till Rissne då. Heller inga långa promenader, träning eller tunga lyft. Det blir helt enkelt väldigt lugnt framöver.

Mycket blandade känslor alltså, men på det stora hela, skönt att allt gick bra. Kanske lite tur i oturen att det upptäcktes nu att m-kakan ligger tokigt, annars hade förlossningen startat som vanligt fast med sjukt mycket blod och akut snitt som följd. Det hade nog varit rätt läskigt...

Stor KRAM

Publicerat: 2013-01-15 @ 15:35:08


Hej från Ackis

Här har jag hängt sedan 3 i morse och ska spendera natten (själv). Håller alla tummar för att allt ser bra ut och jag får åka hem imorgon.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3095718/images/2013/pic_50f435abddf2b327ec259b6b.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3095718/images/2013/pic_50f435abddf2b327ec259b6b.jpg" class="image">

Publicerat: 2013-01-14 @ 17:50:51


Nytt i sovrummet

Idag hämtade jag äntligen ut de nya gardinerna som jag beställde för ett par veckor sedan. Jag tycker att det blev bra. Det blir bara en gardinlängd i sovrummet, eftersom spjälsängen kommer att stå på andra sidan fönstret och jag tror att det kan bli lite knöligt med en gardin där då. I samma veva fick julstjärnan åka ner, nu glömmer vi julen och ser fram emot vår va?!

Publicerat: 2013-01-13 @ 21:37:06


Oktober-december

Oktobers första dag började med rutinultraljudet. Det var en enorm lättnad och glädje att kunna konstatera att allt stod rätt till med det lilla livet och det var två stolta blivande föräldrar som lämnade Ackis. Däremot låg den lilla och knep ihop benen så vi fick vänta ytterligare några veckor innan vi fick veta om vår lilla bebis var en han eller en hon.

I oktober började jag shoppa bebisprylar för fulla muggar, det finns ju så mycket fint! Jag började på gravidyoga, en kurs som sträckte sig över två månader och gav mig en chans att varva ner och öva avslappning varje tisdagskväll. Lite halvflummigt men på det stora hela är jag nöjd.

I slutet av oktober åkte N till Lund en helg, jag passade då på att träffa mina fina vänner, det blev både tapashäng i Stockholm och trerättersmys hemma hos mig.

I november passade jag på att ta några lediga fredagar och måndagar, för att använda kvarvarande semesterdagar till lite långhelger. Jag passade på att besöka frissan, barnmorskan och lite annat skoj.

Jeanettes minsting Ludvig döptes och vi for till Sigtuna för en jättefin eftermiddag.

I mitten av november var vi på tillväxtultraljud på Mama Mia i Stockholm och fick reda på att vi ska få en liten tjej. Äntligen kunde nyfikenheten stillas och det kändes genast ännu mer verkligt när man kunde relatera till den lilla där inne. Vår lilla prinsessa!

I slutet av månaden var det dags att bege sig till Friends arena för att se Swedish House Mafia. Det var riktigt häftigt och massa bra låtar.

December startade med massa snö och julfix. Lika mysigt varje år att julpynta och göra fint hemma och att köpa alla julklappar.

Jag firade min födelsedag och hade tjejmiddag här hemma. Det blev en riktigt härlig kväll med många av vännerna samlade.

Jag åkte ner och hälsade på Alexandra i Lund över en helg. Det var jättemysigt och vi hann bland annat med en sväng till Köpenhamn för lite shopping.

Veckan innan jul hade jag några dagars ledigt och det var väldigt skönt med lite jullov. Hann varva ner och göra klart det sista inför jul.

Julafton firades i Stockholm hos min kära familj. Det var lika härligt som vanligt med god mat, trevligt sällskap och massa fina julklappar.

Mellandagarna bjöd både på ledighet och jobb. Vi köpte en ny soffa som visade sig vara ett himla bra köp, och fixade & donade med alla förberedelser inför nyår. Årets sista dag firade vi med vänner hemma hos oss. Det blev en lugnare tillställning än vanligt men jag lyckades ändå hålla mig vaken en bra bit in på det nya året.

Detta var alltså mitt 2012 i stora drag. Jag tar med mig många fina minnen från det gångna året och ser fram emot allt som 2013 har att erbjuda!

Publicerat: 2013-01-13 @ 17:04:23


Söndag

När solen kikade fram i förmiddags begav jag mig ut på en frisk pw med Alex & Sigge i lurarna. Det var skönt med en timmes frisk luft men rätt så kallt.

Jag kan även bocka av att ansöka om föräldrapenning, skönt att ha det gjort då Försäkringskassan inte verkar vara de snabbaste.. Man kommer då inte direkt vara rikast i stan detta år, det blir ungefär som att leva på studentpeng igen. Dock kan jag konstatera två saker som gör det hela betydligt bättre: För det första kommer jag ju ha en liten söt bebis att gosa med dygnets alla timmar, så det kommer nog inte finnas tid till att göra av med så mycket pengar. Och så kan jag vara nöjd över att redan ha köpt allt och lite till som jag tror behövs inför bebis ankomst, så det borde inte behöva bli några större inköp till våren direkt. Idag kompletterades förrådet med lite blöjor (har nu i tre olika storlekar, någon borde passa), mjölkersättning ifall att amningen inte kommer igång på en gång för att undvika en dödshungrig bebis, samt skötdynor för engångsbruk som är smart att ha med när man är på språng.

Ha en mysig söndag!

Publicerat: 2013-01-13 @ 15:00:00


Sist ut

I morgon kommer den fjärde och sista delen av min årsresumé från 2012.

Publicerat: 2013-01-12 @ 22:58:46


Clean cotton

Nu är lillans alla kläder tvättade. Imorgon ska de strykas, sen är de redo att användas. Man blir ju såå sugen när man tar fram och tittar på allt fint :) Imorgon blir det nog till att tvätta handdukar, filtarna och de små sängkläderna. Längtar tills det är dags att bädda spjälsängen!

Publicerat: 2013-01-12 @ 22:56:43


Elle-galan

Tittade precis på bilder från årets Elle-gala som gick av stapeln igår. Nedan är några av mina favoriter + kanske galans fulaste outfit buren av Idol-Amanda.

(Bilder från elle.se)

Publicerat: 2013-01-12 @ 22:36:23


Jag är med skötväska

Idag hittade jag äntligen en skötväska! Fick igår tipset av en kollega om en cykelväska (?!) från Stadium som hon hade använt som skötväska till sin första minsting. Så vi åkte dit och kollade idag och slog till. Nästintill identisk med den Brio-väska jag har varit på jakt efter, många bra fack med dragkedjor (det känns som att man kommer bli en sån där praktisk typ nu...) och till och med ett fack för nappflaskan (vattenflaskan). Det enda som saknas är en ihopfällbar skötdyna men det får jag köpa separat och stoppa ner. Det allra bästa; 99 riksdaler istället för 799 (som Brion kostar) gick kalaset på. Kan nog komma på något annat kul att lägga resterande 700 kronor på :)

Publicerat: 2013-01-12 @ 17:56:35


Jag & magen på väg till Sats

Publicerat: 2013-01-12 @ 11:39:00


Äntligen helg

Planerna för denna helg är att ta det lugnt, hänga i soffan med en bra bok typ, för att vila lite då jag är så trött i kroppen på vardagskvällarna nuförtiden.

Så den här helgen ska jag "bara" tvätta alla bebiskläder, ansöka om föräldrapenning (fick äntligen mitt beslut från FK igår), träna, städa, köpa skötväska, veckohandla mat inför nästa vecka, skicka in några blanketter om autogiro + CSN, hämta ut några paket från Posten... Det verkar ju vara omöjligt att faktiskt inte göra någonting. Men såhär ser alltså min lugna helg ut, först ut blir nog en sväng till Sats!

Publicerat: 2013-01-12 @ 10:22:04


Torsdag

Dagarna rullar på och är rätt lika varandra nu för tiden. Jag försöker att inte planera in alltför mycket nu på kvällar, då jag är rätt trött i kroppen när jag kommer hem från jobbet. Det är lite svårt att bara "göra ingenting" men jag antar att det bara är att ta vara på de stunderna nu. Det är kännbart att man är tyngre och mindre smidig nu, det går liksom inte så fort att göra saker och ting och det blir en del ojjande här hemma haha.. Ett av dagens jobbigaste moment är liksom att sätta på sig strumporna, ni kan ju tänka er ;)

Publicerat: 2013-01-10 @ 20:05:56


Dop

Vi fick en tjusig dopinbjudan häromdagen. Får nog tacka ja med risk för viss reservation då det äger rum den 23 februari...

Publicerat: 2013-01-09 @ 20:54:20


Kvällsnöje

Publicerat: 2013-01-09 @ 19:47:25


Misslyckat uppdrag

(Varning för ett klagoinlägg)

Denna tisdag har gått sjukt snabbt. Hade fullt upp hela dagen på jobbet och när klockan blev 17 var det dags för mig att ta en sväng in till stan. Var på jakt efter en skötväska och en tröja till Niclas, efter att råkat ha krympt en av hans nya tröjor i tvätten i helgen till size femåring typ... Ulltvätt var det ja!

Stressade som tusan till Brios butik som stängde 18, bara för att konstatera att väskan inte fanns i svart där heller. Suck... Är vid det här laget sjukt varm och styr kosan vidare mot NK. Där är rean i full gång och alltså sjukt mycket folk. Ingen tröja i sikte och ingen skötväska där heller. Varm, trött och dödskissnödig besöker jag damernas där för att sedan bege mig till stationen. Här ville jag bara lägga mig ner i en vattenpöl och gråta, trött och ont i hela kroppen. Det kändes som en mils promenad att ta sig till tåget, och ännu värre eftersom jag var helt tomhänt.

Nu är vi strax framme i Uppsala, ska samla lite krafter för den korta promenaden hem. Insåg precis att jag kan skatta mig lycklig som åker bil till jobbet varje dag och slipper all stress och trängsel i kollektivtrafiken, Hua...

Tur att lilla pyret i magen gör sig påmind nästan hela tiden med buffar och sparkar, det rycker åtminstone upp humöret lite när man som nu, tycker lite synd om sig själv. Nu ska jag hem och vila och ladda för en ny BRA dag imorgon!

Publicerat: 2013-01-08 @ 19:16:26


Måndag

Första dagen avklarad på den första hela jobbveckan på länge. Nu ska jag bara jobba i 24 dagar till innan jag går hem för ett år. Lite sjukt.

Jag ringde idag och bokade tid hos familjerätten, när man skaffar barn som ogift måste man gå dit och bekräfta faderskapet. Lika bra att ha det gjort innan födseln, man lär ju vilja roa sig med annat när vår lilla bebis äntligen är här.

Nu på senaste tiden har den lilla buffat runt mer än vanligt, man märker att det inte finns lika mycket plats därinne längre, det känns mer som att hon tänjer och bökar snarare än att sparkas. Mysigt!

Publicerat: 2013-01-07 @ 20:40:58


Vecka 34

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Publicerat: 2013-01-07 @ 20:13:03


Tjusigt

Detta blev ju en finfin inredningsdetalj!

Publicerat: 2013-01-06 @ 21:09:04


Juli-september

Juli var en härlig sommarmånad. Dock mycket nervositet inför allt det nya som graviditeten innebar. Jag minns att jag bara ville att veckorna skulle gå, för att de första mest kritiska 12 veckorna skulle vara över. Det var även lite jobbigt att inte kunna berätta den fantastiska nyheten för alla, eftersom vi ville vänta tills det hade gått lite längre tid. Vi valde dock att berätta för våra familjer i juli och det mottogs med massa glädje. Jag var rätt osocial under denna period, eftersom det skulle vara lite svårt att bortförklara varför jag valde bort ett glas vin eller två...

Vi gjorde ett första ultraljud i mitten av juli, jag var då i vecka 8 eller 9. Inte mycket av en bebis gick att skåda, men det viktigaste, ett pyttelitet pickande hjärta inuti min kropp, lycka!

Det blev en skärgårdstur en solig och varm dag ut till Fjäderholmarna.

I slutet av juli jobbade jag min sista dag i skattegruppen innan min semester startade.

Början av augusti spenderade jag på Öland med bästa Josefine. Vi fick några riktigt varma och soliga dagar som fylldes med sol, bad, träning och häng på stan och i hamnen. Vi var även på Strand en kväll för Hoffmaestro-konsert.

Väl hemma i Uppsala igen väntade Evelinas möhippa. Vi spenderade en heldag och kväll med en massa galna upptåg, champagnefrukost, femkamp, dans och mycket mer. Framåt kvällen åkte vi ut till Eves land där det blev grillmiddag & musiktävlingar. Resten av gänget stannade kvar över natten men jag åkte hem på kvällskvisten, hade nämligen ett plan till Grekland att passa nästkommande morgon.

En veckas utomlandsvistelse blev det tillsammans med Niclas, Adam & Alexandra på Kreta. Vi bodde på ett jättefint hotell som låg på stranden och gjorde inget annat än att sola, bada och äta gott. En jättehärlig vecka!

Väl hemma började jag på mitt nya jobb. Fortfarande kvar på SEB men på en ny avdelning. Jag kom till en grupp med jättebra kollegor och en helt annan stämning än i min tidigare grupp. Skönt var vara förnamnet.

Här någonstans hade vi nog berättat för de allra flesta om det kommande lilla nytillskottet i familjen och det kändes underbart att få dela glädjen med alla nära och kära.

September inleddes med en fantastisk dag, nämligen Evelina & Patriks bröllop. En underbart fin tillställning med vigsel i Vasaborgen och efterföljande fest. En otroligt vacker dag i kärlekens tecken och det var många gånger inte långt till tårarna.

På jobbfronten fick jag i september ett erbjudande om att i tre månader framöver jobba som projektledare på 50 % för ett projekt. Det visade sig vara en mycket bra erfarenhet som jag drog en hel del lärdom av.

Vi köpte även en bil, en tjusig Audi A4, för att få plats med bebis & barnvagn.

I september fick vi den fantastiska nyheten att vårt lilla mirakel skulle få en liten kusin, inte alltför långt efter sin egen födsel. Dubbellycka! Fick även för första gången träffa Jeanettes sötnos Ludvig & Alex och Elviras lilla Lovis. Mycket bebisgos!

Publicerat: 2013-01-06 @ 12:30:47


Vilken överraskning

Igår skulle jag på middag hos Malin. När jag kommer dit möts jag av rosa ballonger, serpentiner och rosetter i hela lägenheten, samt fina vänner iklädda rosa, kvällen till ära :) Vilken överraskning! Malin & Linnea hade hållit på och pysslat halva dagen, det var som att vara i en rosa himmel. Jag fick en fantastisk fin blöjtårta och fina presenter, allt i rosa såklart. Det var så himla fint alltsammans och jag blev så glad! Tack underbara ni för en fantastisk överraskning!!!

Publicerat: 2013-01-06 @ 11:22:17


Dagens shopping

Det blev ingen skötväska idag. Varken Barnens hus eller Babyproffsen hade den vi ville ha. Får köpa på nätet istället! Däremot hittade vi ett spjälskydd, tvättlappar, febertermometer och lite apotekprylar.

Fick igår mms av mamma på det tyg hon har köpt för att sy madrassöverdrag till vagnen, det blir små ugglor :) O Niclas kom hem med den åkpåse han hade haft när han var liten, så nu är vi preppade för om det fortfarande är kallt när lillan kommer.

Publicerat: 2013-01-05 @ 16:01:46


God morgon lördag

Idag kommer den tredje delen av min årsresumé upp, så kolla in igen om ett par timmar!

Dagens planer är att åka till bl.a. Barnens hus, Ikea & Elgiganten för lite bebisshopping. Har några saker kvar som behöver köpas innan det är dags. Ikväll väntar tjejmiddag hemma hos Malin, en bra lördag helt enkelt!

Publicerat: 2013-01-05 @ 08:51:20


Dagens träning

Idag blev det spinning på lunchen här på jobbet, riktigt skoj! Jag frågade barnmorskan igår hur länge det är okej att träna, eftersom det fortfarande funkar bra för mig, och hon sa att man kan träna ända in till förlossningen om man mår bra av det och inte får ont. Känns det bra att träna finns det inga som helst anledningar att ligga hemma på soffan, så det var skönt att höra en med hennes erfarenhet säga så.

Efter passet blev jag hejdad av spinninginstruktören som tipsade mig om Mama Bootcamp som hon höll i, utomhusträning för att komma i form igen efter graviditeten. Hon har rätt nyligen själv fått barn och ser ut att vara i väldigt god form så det känns lovande. Ska kolla in hennes hemsida och se om det är något som kan vara aktuellt till senvåren/sommaren. Kul med lite nya idéer!

Publicerat: 2013-01-04 @ 16:32:10


BM-besök vecka 33

Idag var vi på föräldragruppsträff och kontroll hos barnmorskan. F-gruppsträffen var jättebra, massa bra info om förlossningen & man gick därifrån med känslan att 'det här klarar jag lätt'! Nästa gång är det fokus på amning, det ser jag också fram emot.

Kontrollerna hos barnmorskan gick även de bra, och lillan växer som hon ska. Hon låg fortf med huvudet ned och rumpan i vädret :) Mina värden idag i vecka 33 var:

Blodtryck: 115/70
Järnvärde: 134
Blodsocker: 4,3
Sf-mått: 31 cm
Bebis hjärtslag: 140 slag/min

Publicerat: 2013-01-03 @ 19:48:05


Det här med datum

Igår ramlade jag av en slump in på Ebba von Sydows blogg. Jag följde henne för massa år sedan när hon bloggade för Veckorevyn, men nu var det ett bra tag sen sist. Såg att hon verkar vara i samma gravidvecka som jag är, kan bli spännande att se vilka datum det blir. Har även prinsessans Estelles f-dag i närheten och många önskemål från vänner med födelsedagar nära som önskas att prickas in ;) Både mormor (4 barn) och mamma (2) har samtliga gånger fött före utsatt datum, håller tummarna att det ligger i generna!

Publicerat: 2013-01-03 @ 19:16:14


Ny kamera

I somras fick jag en kamera av min bror, tanken var att det kan vara kul att ha en ordentlig kamera när man ska dokumentera lillans första tid på jorden. Igår tog jag mig äntligen tid att försöka förstå mig på hur den fungerar, nu gäller det bara att lära sig hur man tar de bästa bilderna :)

Publicerat: 2013-01-03 @ 19:06:19


Suck

Det verkar inte bli någon sömn i natt heller, lovely!

Publicerat: 2013-01-02 @ 23:26:29


April-juni

April kännetecknades av väldigt många underbara partykvällar med mina fina vänner. Jag kanske kände på mig att festandet snart skulle få sig en paus och körde därför all in mer än en gång under våren ;)

Tisdagar vigdes åt tjej-tv som Top model & Lyckan i LA, torsdagar åt Revenge och på fredagar blev det ofta ett glas rött framför Let's dance, där tillslut Anton kammade hem segern till min stora glädje. Jag upptäckte även underbara Hannah & Amandas podcast och middagsprogram.

April avslutades lägligt nog med en extra festlig dag, nämligen Valborg. Solen var med oss detta år och det blev picknick och parkhäng hela dagen.

I maj kom våren på riktigt och det bjöds på mycket häng i solen. Min älskling fyllde 25 och firades för fullt.

På jobbfronten bestämde jag mig efter mycket om och men samt en extremt utdragen process att säga upp mig och tacka ja till ett nytt jobberbjudande. Det var väldigt skönt när allt var klart, efter en vår med mycket gnäll som drog ned stämningen rätt rejält och bidrog till mkt onödig stress.

Det blev en hel helg av tjejhäng när vi åkte till Evelinas land i Sigtuna för att fira Emmie. 48 timmar av tjejsnack, skratt & mys!

Schlageryra blev det när vår Loreen kammade hem segern i Eurovision. Det utbröt segeryra på förfesten hos Eve & Patrik följt av en galen utgång på Flurran till tidiga morgonen.

Maj avslutades med en löptävling, nämligen Blodomloppet i Uppsala. Jag sprang 5 km och det var en härlig känsla att springa över mållinjen för att sedan njuta av en god picknick med lagkompisarna.

Juni började inte precis som någon sommarmånad. Tror att första helgen var snäppet kallare än julafton, galet! En tjusig cocktailafton och trevliga after works fick ändå inleda sommarmånaden.

Det blev en hel del fotbollstittande då EM gick av stapeln, dock utan någon vidare succé ifrån våra svenska herrar.

Dagen innan midsommarafton, 10 dagar efter beräknad mens och efter två negativa gravtest, visade det sig att jag var gravid. Det var en helt sjuk känsla när det gick upp för mig, trots att man inte riktigt vågade tro på det. Vad gör man nu? Vad händer nu? Men samtidigt såå mycket lycka. Midsommarafton fick alltså firas nyktert, fast i smyg. Fortfarande lite smått chockad av nyheten och nervös att någon skulle märka att jag drack alkoholfritt och i smyg hällde ut snapsen. Men en helt fantastisk start på sommaren.





Publicerat: 2013-01-02 @ 20:14:50


Urk

Maken till konstig dag. Först nattens bravader. Väl uppe städade jag lite och gick på en promenad i solen. När jag kom hem och precis hade ätit lunch blev jag helt yr och började kallsvettas massa på typ två sekunder. Det var bara att snabbt ta sig till sängen för att sova en timme. Nu känns det lite bättre men inte helt hundra. Passade på att ta en varm dusch och testa några av alla de härliga produkter jag har fått i present och julklapp. Nu har jag krupit upp i soffan (som jag älskar) i nya morgonrocken och väntar på att min fina prins ska komma hem från jobbet.

Publicerat: 2013-01-02 @ 17:53:14


Ohärlig natt

Inatt vaknade jag strax efter kl 02. Inget konstigt med det, då jag brukar vakna ett par ggr varje natt nuförtiden. Det konstiga var att det var helt omöjligt att somna om. När klockan passerade 05 och mitt alarm skulle ringa en halvtimme senare och jag fortf låg vaken insåg jag att det inte riktigt skulle vara hållbart att jobba i detta läge. Förmodligen i vanliga fall, men som preggo kände jag att nja... Lyckades tillslut somna någongång efter 07, så nu har jag fått några timmars sömn. Jag hoppas att det här var en engångsförteelse, Inge kul alls!

Publicerat: 2013-01-02 @ 11:11:12


Januari-mars

Då kör vi, januari-mars.

2012 började med en nyårsafton tillsammans med fina vänner. Vill dock minnas att jag inte mådde alltför bra dagen efter. Kanske kände jag på mig att denna nyårsafton var den sista på länge med hämningslöst festande utan någon annan än mig själv att ta ansvar för?!

2012 började med tokfokus på träning. Sprang fortf en hel del och i slutet av januari började jag & Emmie med periodisk fasta och ett nytt och tungt träningsupplägg.

I januari bar det även iväg på kryssning med mina fina tjejer, en extremt uppskattad födelsedagspresent. Trots storm på de sju haven hade vi ett helfestligt dygn med massa tokigheter.

Februari kantades av många härliga tjejmiddagar, fortsatt bra träning och så skedde en stor sak i mitt liv! Mina kära extensions, som hade fått hänga med i olika former i många år, skulle nu tas bort. Ut från frisören kom jag med en axellång page och jag kan tänka mig att mitt hår jublade.

I mars kom våren till stan. Balkonghäng i solen (dock med många lager filtar) och löppremiär utomhus.

Vill minnas att mars var en rätt trist månad på jobbet, mycket irritation och strul nådde nu sin kulmen...

I mars kom två söta bebisar till världen med Hanna & Robin samt Magnus & Maria som stolta föräldrar. Här någonstans började tanken om en egen liten familj att gro.

Publicerat: 2013-01-01 @ 18:24:47


2012 & tjocka fingrar

Det blir nog en årsresumé trots allt. Förmodligen uppdelad i flera delar och kanske inte idag, men snart så!

Jag upptäckte igår när jag skulle smycka ut mig, att mina ringar inte riktigt passar längre. De får nog vila i smyckeslådan några veckor till :)

Publicerat: 2013-01-01 @ 17:04:35


Äntligen

Är tulpanerna här! Nu är det (snart) vår!

Publicerat: 2013-01-01 @ 12:55:35



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!