Måndag

Filippa ligger o sover och jag borde egentligen göra detsamma efter en jobbig natt. Klockan fem i morse tyckte Filippa att det var dags att gå upp (efter att dessutom ha vaknat varannan timme hela natten), jag höll inte riktigt med så hon låg o tjoade i 1,5 timme tills N gick upp och jag fick sova en halvtimme till. 

Dagen började bra med att jag fick i lillan 100 ml välling! Vi testade en ny sort idag och den gillades bättre. Ska prova lite ikväll igen och hoppas på fortsatt lyckat resultat :) Efter en kopp kaffe för min del blev det en pw med Emmie och Max. Det var riktigt kyligt så nästa gång åker nog mössan med för min del. Jag har även hunnit rensa ur en två garderober och två överskåp i hallen inför visningarna. Det resulterade i att hallen nu är full med bråte som ska ner i källaren. 
(Allt detta är Filippas urväxta kläder)


Vår lägenhet är denna vecka "Veckans bostad" och kommer visas på TV4 flera ggr om dagen fram till på söndag. Har hunnit se den en gång på tv, så himla kul! Finns även att se på Länshems hemsida om man inte bor i Uppland: https://vimeo.com/75194221 





Nu kommer strax min pappa hit för att busa med lillan medan jag tränar. Gissar att jag kommer vara helt slut ikväll! 

Ha en fin måndag!


Publicerat: 2013-09-23 @ 13:47:29


Lördag

Denna lördag började med sovmorgon för min del. Sedan gick jag iväg till Sats för att köra body pump. Det var jättemånga år sedan jag körde det sist och herregud vad jobbigt det var!! Svettades som en tok redan efter första låten och sedan gick passet i ett rasande tempo. Det var lite svårt att veta vilka vikter jag skulle ha eftersom det var så längesen sist men nu vet jag tills nästa gång. Det blev det fjärde träningspasset denna vecka, det var nig upp mot ett år sen sist det var så mycket. Riktigt skönt! Efter lunchen tog jag med Filippa ut i vagnen o gick en powerwalk i det härliga vädret på en timme. Var skapligt trött i kroppen efteråt! Niclas är iväg o träffar vänner så jag och Filippa har haft en tjejkväll, nu sover hon och jag passar på att göra ingenting :)

Imorgon kommer mina föräldrar hit o passar Flippis medan jag & N ska åka upp till huset och måla och greja. Det börjar bli riktigt vitt och fint däruppe nu :)
Publicerat: 2013-09-21 @ 21:17:19


7

I lördags blev lilla skrollan 7 månader. Tiden går SÅ fort! Det känns som att hon börjar gå från en pyttig bebis till en liten tjej. Hon kan numera sitta stadigt själv utan stöd, hon druttar visserligen i golvet ibland men det blir alltmer sällan. Detta medför att hon numera kan sitta på sin filt o plocka med sina leksaker på egen hand en bra stund innan hon ledsnar. Bara man finns i samma rum är hon oftast nöjd. Hon har även börjat säga mamamama och dadadada :) Hon äter mer och mer riktig mat, eller ja barnmat, minst en liten portion om dagen till lunch eller middag. Vi kämpar på med vällingen som inte är någon favorit, men idag lurade jag i henne en halv flaska välling blandat med ersättning, så jag håller tummarna för att det vänder snart! Sömnen däremot är ett gissel just nu. Från att ha sovit hela nätter i våras började hon i juli sova lite sämre, men ändå helt ok. Nu däremot, de senaste två veckorna har det varit hemskt. Hon vaknar var och varannan timme o är ledsen :( Enligt BVC händer det så mkt just nu i utvecklingen, därav blir sömnen lidande. Misstänker att det även kanske kan vara tänder på gång. Så jag är rätt trött nu om dagarna och hoppas att detta snart blir bättre. 




Publicerat: 2013-09-18 @ 20:33:31


Den fina sommaren

Nu känns det att hösten är här, det är riktigt kyligt ute på morgnarna. Men det ska bli mysigt med höst, efter en så himla fin sommar.

Vi avslutade sommaren med att åka ut till familjen Lantz sommarstuga i Värmland. Ett jättefint ställe precis vid Vänern. Utedass (dock ett väldigt high tec sådant), stearinljus istället för lampor och vatten på flaska, riktigt lantligt & mysigt :)

Publicerat: 2013-09-02 @ 20:55:11


The war is on

I sommar har Filippa börjat vakna på natten igen, något som hon slutade med i våras. De senaste veckorna har det varit mer än nånsin, ibland vill hon äta, annars ligger hon o knorrar, bökar, gråter. För att försöka få tillbaka de gamla sovrutinerna ska jag FÖRSÖKA att inte ge henne mat på natten. Var på BVC idag o fick veta att från att bebisar är 5 månader gamla så behöver de inte äta på natten, utan näringen de får i sig dagtid räcker gott o väl. Vill de ändå äta nattetid är det av (o)vana. Så, inatt börjas det. Ingen mat innan kl 03! Tanken är att allteftersom flytta fram denna tid till tidig morgon, men om vi klarar till kl 03 inatt är det över förväntan! Håll tummarna!

Publicerat: 2013-09-02 @ 20:18:42



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!