Slappardag

Denna dag har varit en riktigt slapp en. Har bara varit utanför huset för att hämta posten haha! Filippa sov 2 timmar i streck vid lunch så då passade jag också på att sova en halvtimme. Var längesen jag sov med henne på dagen men oj vad skönt det var 😊 Annars har jag mest plockat lite här hemma, betat av lite av det enorma tvättberget som huserar i tvättstugan och försökt slå in julklappar (hann med 3 innan Filippa började rycka sönder pappret). Ska sätta igång att laga kasslergratäng snart, så att maten för en gångs skull står på bordet när N kommer hem.

På tal om N så fick han igår en ny tjänst på SEB, och äntligen en tillsvidareanställning! 😊 Så det innebär att jag stannar hemma med Filippa till 2 juni innan han tar över ledigheten. Ett halvår till av mys med min lilla donna ❤
Publicerat: 2013-12-19 @ 16:25:58


The golden year

Jag lyssnar ofta på poddar när jag är ute o går med en sovande Filippa i vagnen, oftast blir det Alex & Sigge eller Hannah & Amandas fredagspodd. I fredagspodden har de under hela 2012 talat om "The golden year", i korthet att man bör ta ett år lite då och då och rensa ur och förändra saker i sitt liv till det bättre. Det kan vara allt möjligt, t ex ytliga saker som att rensa ur garderoben o skaffa en helt ny stil eller klippa sig i en ny frisyr, eller att avsluta vänskapsrelationer som inte ger en ngt bra, börja träna, byta jobb om man inte trivs etc etc. Jag tycker att tanken är väldigt bra, även om man inte gör allt på en gång förstås. Så lite inspirerad av detta, har jag gjort ett försök att börja med lite av det ytliga :) Jag har i många år nästan uteslutande köpt och använt lite dyrare/bättre produkter till mitt hår. Dvs inte köpt schampo o sånt på Ica utan använt mig av alla möjliga sorters produkter som finns att köpa på frisörsalonger eller likvärdiga shoppar på nätet. Mitt hår är ju tyvärr långt ifrån något vackert hårsvall och det skulle kanske se exakt likadant ut utan alla dessa produkter, men jag tycker att det är mkt roligare att tvätta och "styla" håret med dessa. Något jag däremot inte har lagt ner varken pengar eller särskilt mkt omtanke på är min hy. Jag har ofta tänkt att jag ska, men det har ändå alltid slutat med att jag har köpt någon ansiktskräm på måfå och sen rengöring ur någon helt annan serie. Typ på Ica eller Apoteket 😊 Men så i helgen hände det, jag tog äntligen tag i detta o gick o köpte mig ett helt kit av ansiktsprodukter från Kiehl's. Det återstår att se om dessa gör mirakel för min trötta hy, men liksom med hårprodukterna, känns det nu roligare att tvätta ansiktet på kvällen o gegga in diverse krämer och serum! Kanske att jag till o med ska unna mig en ansiktsbehandling någon gång framöver?! Detta är kanske inte någon stor grej för många, men eftersom jag har haft det här "lilla" i åtanke såpass länge så känns det som en bra förändring för mig. Jag passade även på att boka in en frisörtid nästa måndag för att bli lite julfin 😊 Som sagt, små oviktiga saker i det stora hela, men saker som får mig glad. 

En annan sak som även det hör till det ytliga är smink. Det har jag, liksom hudvård, inte heller lagt ner så mkt pengar eller energi på att köpa bra produkter. Ja, möjligtvis att mitt puderfoundation från i.d räknas, men resten är inget av bästa kvalitet. Även det har jag länge velat ändra på men inte känt att jag vill lägga pengar på. Med en liten vilding här hemma finns det inte jättemkt tid till att stå framför spegeln om morgnarna men det är ju ändå trevligt att känna sig lite fin, så mitt nästa steg i att förändra saker för sig själv, är att investera i en bra BB-cream tänker jag. Kan hända att det får stå med på önskelistan till tomten i år, måste bara gå o kolla ut nån som kan tänkas passa. Det vore även kul med lite bättre ögonskuggor och penslar, men det känns inte riktigt prio just nu eftersom jag inte använder det till vardags i nuläget. 

Nu blev det väldigt ytligt här, men det är sådant som jag går o funderar på och som kanske är det som är lättast att börja med att ta tag i och förändra. Mer är på gång, jag har ju precis börjat mitt golden year 😊
Publicerat: 2013-12-16 @ 13:55:03


10 månaderskoll

I måndags var vi på BVC för 10 månaderskoll, lite innan den faktiska 10 månadersdagen. Som vanligt kollades längd (72 cm) och vikt (9 kg) men denna gången var det även rätt mkt annat som skulle kontrolleras. Filippa fick plocka små pärlor från ett bord för att visa att hon bemästrar pincettgreppet, hon fick visa att hon kunde slå två klossar mot varandra, krypa, ställa sig upp mot möbler, sitta stilla o lyssna koncentrerat när man läste ur en bok, visa att hon lystrar till sitt namn med mera. Hon klarade alla momenten bra och följer kurvorna så jag är jättenöjd! Tänk att nästa gång vi ska dit är för 1 årskoll!! 



Publicerat: 2013-12-04 @ 17:53:16



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!