Påsklov

Bloggen fick visst påsklov denna helg. Har varit fullt upp hela tiden känns det som med påskmiddagar, luncher plus allt annat som ska hinnas med däremellan. Imorgon ska vi till Sthlm för att fira min pappa som fyller år, sen är det nog med flängande på ett tag.

Publicerat: 2013-03-31 @ 17:45:36


Sol

Det ser ut att bli en fin (men kall) nästa vecka :)

Publicerat: 2013-03-29 @ 08:55:58


Arla morgonstund

Jag sitter o tittar på Madicken med min lilla dotter. Jag undrar om hon kommer gilla det lika mycket som jag gjorde när jag var liten?

Publicerat: 2013-03-29 @ 07:37:42


Lika

Såg denna bild nyss på Sophie Rosensvärds blogg. Inte helt olik Filippas outfit från i söndags ;)


Publicerat: 2013-03-28 @ 19:53:45


Fotbollstjej

Niclas beställde kläder till lillan från sitt favvolag Manchester United. De är lite stora än, men kommer nog vara söta på i vår :)

Publicerat: 2013-03-28 @ 14:19:13


Mer blöjor

Jag upptäckte precis en helt fantastisk sak med Pampersblöjan. Ser ni det gula vertikala strecket på den högra blöjan i inlägget nedan? När det kommer kiss i blöjan färgas det blått, då behöver man alltså inte ta av blöjan för att se om något finns där (det andra kan man lukta sig till). Helt fantastiskt!

Publicerat: 2013-03-28 @ 14:10:22


Nytt försök

Texten till förra inlägget försvann, vi provar igen, typiskt! Det jag ville säga var att vi har testat Libero och Pampers än så länge, och i stl 2 gillar jag Pampers snäppet bättre. De är lite nättare än Libero, vilket passar bra på en pytterumpa. Ett plus är att man får 20 % rabatt på detta märke med Medmerakortet!

Publicerat: 2013-03-28 @ 09:56:04


Blöjor

Publicerat: 2013-03-28 @ 09:52:46


6-veckorsläkarbesök

Igår var vi på BVC för ett läkarbesök. Förutom det vanliga (vikt, längd & huvudomfång) undersökte en läkare hennes hjärta, lungor, ögon, höfter, rygg, mage, fontanell, gom, reflexer... Jag har säkert glömt något. Men allt såg väldigt bra ut, himla skönt! Lilltjejen är nu 55 cm lång och väger 4190 gram, hon ligger nu exakt på normalkurvan för flickor.

På väg dit gick jag förbi en tjej med en bebis i Filippas storlek som låg i sin vagn. Tjejen gick o rökte o blåste rök rakt ned i sin vagn. Sådana skulle man vilja stoppa ner ett paket cigaretter i halsen på, vidrigt!!!

Publicerat: 2013-03-27 @ 21:20:47


Blommor kan vara bra till mycket

Vem behöver en mobil när det finns tulpaner att spana på?!

Publicerat: 2013-03-27 @ 21:15:28


Smile

Idag fick vi se lillan le för första gången, annat än i sömnen då. Först i morse när N busade med henne och några timmar senare fick även jag mig några. Så himla söt vår lilla skrutta! Får se när jag lyckas fånga det på bild.

Publicerat: 2013-03-27 @ 21:13:31


En hylla

Förra veckan fick Filippa en väldigt fin sparbössa av Ida som var här och hälsade på. När jag funderade på vart jag skulle ställa den kom jag på att jag skulle vilja ha en hylla på väggen som är Filippas. Jag tänker mig att hennes uggla ska stå där, fina foton på henne och kanske något mer. Det kan nog bli fint!

Publicerat: 2013-03-27 @ 21:10:45


Först ut

Jag tränade idag för första gången sen januari. Herregud vad jobbigt det var! O då var det ändå relativt enkla saker som höftlyft o plankan.. Jag körde inte ens alla set men blev riktigt trött. Får se om man kanske till o med har lite träningsvärk imorgon?! Det vore på tiden :)

Publicerat: 2013-03-26 @ 22:11:34


Nytt i samlingen

Publicerat: 2013-03-26 @ 22:09:12


Sött till en söt

Filippa fick jättesöta presenter av Linda & Juni igår, det kommer hon vara vårfin i :)

Publicerat: 2013-03-26 @ 11:01:03


Tisdag

Denna tisdag ska vi på läkarbesök på BVC. Jag vet inte riktigt vad de ska göra, typ kolla hjärtat, lungorna, höfter och säkert något mer. Även det vanliga: vikt, längd och huvudmått. Jag hoppas att allt ser bra ut! Det ser ut att vara härligt väder ute så det blir kanske en promenad sen också om lillan är på bra humör.

Nu på morgonen har jag pysslat med tre presenter till kommande födelsedagar och försökt hitta ett datum för namnkalaset. Det verkar inte vara det lättaste, får se om det hinns med innan ettårsdagen ;)

Publicerat: 2013-03-26 @ 10:33:34


Juni & kalas

Idag var Linda här med sin lilla Juni. Så häftigt och mysigt att få träffa en av mina bästa vänners lilla sötnos. Extra kul att det bara är 6 dagar mellan henne och Filippa. De låg och jollrade o viftade i babygymmet tillsammans innan de båda tröttnade. Undrar ifall de kommunicerar på sitt egna lilla vis?!

Vi har även bestämt att ha namnkalas för Filippa i sommar. Det blir inget dop då varken jag eller N är jättekristna, o ingen av oss är heller döpta, så ett namnkalas känns perfekt. Så nu ska det planeras! :)

Publicerat: 2013-03-25 @ 21:36:26


Idag

Igår hade vi en mysig tjejkväll här, jag, Filippa och Emmie. Vi åt pizza, kollade på tv och snackade skit. Filippa ville helst vara nära sin lilla kusin, tänk vad gosigt när de myser utanför magarna båda två :) Det kändes jättekonstigt att gå o lägga sig själv sen med lillan, men det gick bra och hon somnade med min hand i sin.

Idag har jag gått igenom Filippas alla kläder, fick plocka bort en hel påse med kläder i storlek 50 som numera är för litet. Har sorterat allt i storleksordning och tvättat allt nytt som vi har fått i present. När Niclas hade vaknat tog vi en promenad bort till Boland city, där shoppades lite nya kläder till Filippa (saknade några bodies i strl 56), byxor till N och så hittade vi Bed Rocker till spjälsängen. Det ska bli mycket spännande att se hur de fungerar! Nu ser jag fram emot en lugn eftermiddag & kväll, känner mig rätt trött idag.

Publicerat: 2013-03-24 @ 18:12:06


Lördag

Lördagen började med att jag fick sovmorgon till kl 9, det var såå skönt! Niclas tog lillan som ville gå upp 5.30. Vi fick sedan besök av Sara och Åsa, det var jättemysigt och alldeles för sällan som jag träffar de finisarna. När de hade kilat hem tog jag och Filippa en promenad i solen längs ån, äntligen börjat det bli lite värme i luften. Håller tummarna för plusgrader till påsk!

Niclas har begett sig iväg hem till Magnus, de skulle spela FIFA och dricka öl ikväll. Här blir det tjejhäng, Emmie kommer hit & vi ska svulla i pizza och annat gott!

Publicerat: 2013-03-23 @ 16:41:21


Work out

Man behövde visst pilatesbollen redan till första periodens träningspass så jag får köra igång på måndag istället, då har jag hunnit hämta paketet på Posten. Idag fick en pw räcka. Men här ser ni de första veckornas program:

Publicerat: 2013-03-22 @ 18:40:15


Bra vibrationer

Innan Filippa kom till världen har jag hånskrattat åt alla dessa high-tec varianter av baby sitters som går att styra med fjärrkontroll och kan varieras mellan gung, vågor och gud vet vad. Snacka om lathet liksom. Om jag idag skulle köpa en baby sitter är det ingen tvekan om att jag skulle välja en just sådan! Vibrationer is da shit. Fanns det vibrerande spjälsängar skulle jag köa efter en sådan. Man blir faktiskt rätt trött efter ett tag på att putta, gunga, putta, gunga... Med det sagt ska jag nu ge mig på jakt efter vyssan lull-tassar!

Publicerat: 2013-03-22 @ 08:27:05


Träningsplan

Skön sovposition lillan har. Så brukar hon ofta ligga på kvällarna :) Jag sitter o läser min nya träningsbok, imorgon sätter jag igång! Det är mest andnings och bålövningar i början så någon ren träning är det inte tal om än på många veckor, men det känns bra att ha en plan! Boken är indelad i fyra steg och varje steg har två perioder som man kör i ett antal veckor. Kan visa imorgon hur första steget ser ut. Nu kör vi!

Publicerat: 2013-03-21 @ 20:55:25


Baby steps

För ett par timmar sedan fick jag ett sms som gjorde mig både chockad och väldigt, väldigt glad. Jag vill så gärna hoppas att detta är början på "det gamla" igen. Det som var så fint och som dumt nog bara tog slut och försvann. Det är milslång väg tillbaka dit men jag hoppas trots allt. O detta känns som ett stort steg i rätt riktning. Baby steps...

Publicerat: 2013-03-21 @ 20:33:32


Stackars liten

Precis när vi skulle börja äta middag började Filippa att gråta helt hysteriskt. Ingen av de vanliga sakerna hjälpte, hon hade torr blöja, ville inte äta, ville inte kramas... Vi tänkte på en gång "KOLIK". Det kändes som att hon skrek i en timme men det var nog snarare 10 minuter. Tillslut tystnade hon och kom till ro, jag har suttit på helspänn sedan dess. Får se om det kommer igen eller om det var något elakt i magen. Måste ha gjort jätteont för sådär ledsen har hon aldrig varit förut. Usch, det gjorde ont i hjärtat att se sin lilla vara så ledsen och när hon tittade på en med en bedjande blick att ta bort allt otäckt ville man nästan dö. Älskade lillsnutta!



Publicerat: 2013-03-20 @ 19:55:07


Oops

Insåg precis att jag har använt "på hög nivå" i två inlägg i rad.. Ska sluta med det genast!

Publicerat: 2013-03-20 @ 17:56:10


Multitasking

Lagar köttfärssås, bär på bebis och tar kort. Multitasking på hög nivå här!

Publicerat: 2013-03-20 @ 17:55:10


Onsdag

Morgonmys på hög nivå här hemma. Om en knapp timme kommer Emmie & Ida och hälsar på, en himla trevlig start på dagen :)

Publicerat: 2013-03-20 @ 10:06:43


Förändring

Ännu en natt med inte alltför mycket sömn. Har en app som visar bebis utvecklingsstadier de första åren och denna vecka (5) är markerat med ett svart åskmoln. Det händer tydligen mycket nu i min lilla tjej och det kan kännetecknas av att de är gnälliga, vill bara ligga nära och gråter utan anledning. Känns väldigt bekant de senaste två dagarna. Det är ändå lite coolt, hon ligger i mitt knä och "sover" (inte alltför djupt), börjar röra på sig o gnälla, ansiktet skrynklas ihop som att ett skrik är på väg. Hon öppnar ögonen, kollar upp på mig och konstaterar att jag faktiskt är kvar, slappnar av och somnar om. Tänk vilken trygghet man kan inge de små liven!

Jag har nog bestämt mig för att byta gym för ett tag framöver, medan jag är mammaledig åtminstone. Blev väldigt besviken på Sats som varken har Strong Mama på schemat i vår eller några bra öppettider på Minisats. Så till sommaren blir det nytt!

För att mina promenader ska bli ännu roligare framöver beställde jag ett par sneakers idag, hoppas att de blir bra. En pilatesboll fick även följa med, det behövs till den kommande hemmaträningen.

Nu ska jag göra ett försök i att baka. Om lilltjejen vill släppa min famn det vill säga. Känns inte alls säkert en dag som denna :)

Publicerat: 2013-03-19 @ 11:42:37


Inte okej

Efter ikväll har vi inga ljus. Måste inhandlas pronto!

Publicerat: 2013-03-18 @ 19:23:32


Inte bara räkningar

Min nya träningsbok, senaste numret av Mama och barnbidraget damp ned i brevlådan idag. Trevligt!

Har varit ute o gått, det blev den längsta rundan på länge och i ett helt ok tempo. Innan jag blev gravid gick jag den på en timme. Idag tog det 1 timme och 8 minuter, så helt ok! Är helt slut nu...



Publicerat: 2013-03-18 @ 14:58:28


Måndag

Denna måndag vaknade vi fasligt tidigt, innan kl 5 och den lilla damen ville absolut inte sova mer. Nehepp, bara att gå upp då. Jag passade på att klicka hem lite presenter, till två små bebistjejer som jag hoppas få träffa inom kort och till den kommande lillkusinen. Filippa kunde ju inte bli utan, så hon fick en söt liten klänning. Kan komma väl till användning på vårens alla kalas. Nu ska vi bege oss ut på en långpromenad i solen!

Publicerat: 2013-03-18 @ 11:53:25


Vattumannen

Filippas stjärntecken är Vattumannen. Jag har googlat lite om detta stjärntecken för att se vad vårt lilla barn kan tänkas bli för en figur. Efter att ha läst nedan undrar jag lite vem hon egentligen brås på om det stämmer, det känns typ så långt ifrån mina egenskaper som man kan komna haha! Men vem vet, kanske blir det en liten rebell av lillan!?

Den typiska Vattumannen har en viljestyrka och intensitet som få kan mäta sig med. En envis och egensinnig läggning är kännetecknande, liksom förmåga att leva och handla lite utanför det traditionella mönstret. Denna individualist har behov av att få gå sin egen väg, varför "goda råd" inte brukar vara speciellt välkomna.

Här hittar vi samhällets rebeller och frihetskämpar. Vattumannen är fördomsfri och okonvetionell och strävar ständigt efter radikala förändringar. Upprorsanda och reformvilja hör tecknet till, liksom samhällsengagemang och politiskt intresse.

Vattumannen är hjälpsam och solidarisk och har förmåga att se till helhetens bästa. Stora fonder av medmänsklighet och människokännedom är utmärkande. Man brukar säga att Vattumän är utrustade med ett så kallat "världssamvete" och att de i regel har egna, annorlunda idéer om hur samhället ska kunna förbättras.

Vattumannen kommer bäst till sin rätt i arbete tillsammans med andra för gemensamma mål, varför denna humanist dras till grupper och sammanslutningar av olika slag. Vattumannen har svårt att stå ut med ensamhet och brukar som de övriga lufttecknen ha en vid och brokig bekantskapskrets, men håller alltid viss distans till andra, varför det kan vara svårt att komma Vattumannen riktigt inpå livet, åtminstone till en början.

Den som är präglad av detta mångsidiga tecken är i regel mycket kreativ och företagsam och har inte sällan en skapande ådra. Ett seriöst och originellt intryck är karaktäristiskt, liksom behov av kulturell förströelse och intellektuell stimulans.

Vattumannen har ett sinne som står öppet för nytänkande, får ofta plötsliga uppslag och insikter och är känd för sina många idéer och projekt. Vissa Vattumän kan dock vara så fångade av en storslagen idé att de glömmer bort de små praktiska nödvändigheterna.

Nyckfulla Uranus är tecknets härskare, vilket ger Vattumannen en stor frihetslängtan och äventyrslust samt behov av att känna omväxling och oberoende. En dragning till det okända och spännande i tillvaron hör till bilden. Vattumannen kan vara impulsiv och oberäknelig och gör ofta helomvändningar på stående fot. Att planera är inte det lättaste för denna bohemiska natur - förändringar, överraskningar och äventyr tillhör vardagen.

Den som är präglad av detta kommunikativa lufttecken behöver ett fritt och inspirerande arbete, där experimentlusten och det okonventionella tänkandet kan få fritt utlopp. Ett omväxlande arbetsfält, där Vattumannen träffar många människor och samtidigt får möjlighet att förmedla sina idéer och visioner, brukar locka.

Publicerat: 2013-03-18 @ 10:16:46


Hästens bästa vän

Kvinnonamnet Filippa, även stavat Philippa, är en feminin form av Filip. Filippa har grekiskt ursprung. Filippa är en dansk äppelsort, och betyder också hästens bästa vän.

Namnet har funnit i Sverige sedan 1400-talet, då Erik av Pommerns drottning Filippa av England bar namnet.Från att ha varit mycket ovanligt, blev det ett modenamn på 1980-talet 1980- och 1990-talet, vilket märks då bara 300 av de omkring 5800 bärarna är över 30 år. Kanske har klädmärket Filippa K bidragit till namnets popularitet.31 december 2006 fanns 6844 kvinnor som hade förnamnet Filippa . Av dessa hade 4551 namnet Filippa som tilltalsnamn/förstanamn.

Publicerat: 2013-03-18 @ 10:06:44


Nu så

Nu har vi tillslut bestämt oss för vad Filippa ska heta och nu återstår det bara att skicka in papperna till Skatteverket.

Filippa Anna Elisabeth Clausén. Mellannamnen efter Niclas mormor och så mitt efternamn. Rättvist och bra :)

Publicerat: 2013-03-17 @ 17:33:15


Förvaring

Jag kom idag på vad jag kan använda mina fina burkar till, som har stått tomma ett tag. Lite roligare att blanda ersättning till lillan när pulvret finns i dessa istället för i den trista originalförpackningen.

Publicerat: 2013-03-17 @ 16:22:17


Söndag

Alvedon, Ipren, voltaren, vetekudde, varma duschar och en himla massa pumpande verkar ha gjort susen. Åtminstone lite, för idag är jag än så länge feberfri. Bröstet gör dock fortfarande ont och är rött så än vågar jag inte ropa hej.

Vi har varit en tur till en fantastisk rolig affär, nämligen Biltema. Främst för att köpa ett vagnslås och lite saker till bilen, men vi hittade även reflexer till vagnen och en sits till badbaljan. Den senare ska prövas ikväll :)

Publicerat: 2013-03-17 @ 15:20:11


Dagens sötaste

Publicerat: 2013-03-17 @ 14:05:30


Gaaah

Mjölkstockning. Det är förmodligen vad jag har åkt på. Underbart! Fick massa feber tidigt i morse igen, efter att jag hade varit uppe med Filippa. När jag gick upp var det bra men nu är det illa igen. Rött och värkande bröst. Precis så man vill spendera helgen. Det här med amning måste vara djävulens påfund, iaf för mig. Suck...hoppas det ger med sig illa kvickt :(

Publicerat: 2013-03-16 @ 14:04:17


Sömn

Jag har inatt sovit sju timmar i streck. SJU! Helt fantastiskt underbart. Jag började känna mig febrig igårkväll med frossa och ont i kroppen, så jag gick och la mig vid 21. N tog de första två nattpassen så jag behövde gå upp först nu vid 04. Det känns aningens bättre nu, så jag hoppas att det bara var lite sömn som behövdes. Man vill helst inte bli sjuk när man har en liten bebis att ta hand om. Nu ska jag nog försöka sova ett par timmar till innan lillan vill gå upp för dagen.

Publicerat: 2013-03-16 @ 04:29:59


Sötis

Det är bäst att man håller i mamsen medan man sover middag så att hon inte smiter.

Publicerat: 2013-03-15 @ 17:16:14


Happy Friday

Åh, denna natt har varit exemplarisk. Det behövdes sannerligen. Mat vid halv ett och fyra och inget gnäll däremellan.

Igår var Alex, Elvira och Lovis här och fikade. Lovis hade blivit en stor tjej och man fick en liten aning om vad som komma skall. Filippa var rätt oberörd och sov sig igenom större delen av kvällen.

Om några timmar ska vi ge oss ut i solen. En sväng till Lager 157 står på schemat & prommis med Evelina i Stadsparken.

Publicerat: 2013-03-15 @ 08:24:22


Blommor

Ett blombud kom idag till Filippa. Det var en present från sin morbror på 1 månads-dagen, en vacker bukett med en söt liten nalle.

Publicerat: 2013-03-14 @ 17:44:58


Middagsgäster

Igår var Emmie och Josse här på middag och bebismys. Himla trevligt! Filippa fick jättefina bollar i tre olika storlekar av tant Josefine, de ska vi ha massa kul med framöver. Kanske blir det en liten handbollstjej?! :)

Publicerat: 2013-03-14 @ 10:59:49


1 månad

Idag blir min lilla tjej 1 månad gammal! Det känns dock som en hel evighet sen som jag var höggravid och vi åkte in till Ackis den där snöiga morgonen i februari.

Jag hittade detta på Baby Centers hemsida om bebisens utveckling 1 månad, rätt intressant:

Vad kan bebisar göra denna månad?
Din bebis kommer att bli starkare och kanske kunna lyfta huvudet upprätt en kort stund om du håller den i upprätt ställning. Men du måste fortsätta stödja huvudet än ett tag.

Din bebis blir mer uttrycksfull och kan börja gurgla och göra vokalljud när den ser dig. Svara gärna på dessa tidiga försök till kommunikation för att uppmuntra dem!

Hour utvecklas mitt barns sinnen?
Din bebis blir nu mer mottaglig för sin omgivning. Synen och hörseln blir bättre hela tiden och han eller hon kommer att märka saker som pågår. Du kanske får se din bebis visa belåten uppmärksamhet åt en färgglad leksak, eller ditt ansikte och din röst, när du kommer nära.

När kommer ditt barn kunna hålla upp huvudet?
Din bebis huvud behöver ännu mycket stöd, men nackmusklerna blir allt starkare. Detta betyder att han eller hon kanske kan lyfta upp huvudet korta stunder i ryggläge eller om du håller bebisen i upprätt ställning.

Eventuellt kan bebisen också lyfta upp huvudet helt kort i magläge och kanske t o m vända det från sida till sida. När bebisen ligger i sitt babyskydd eller sitter i bärsele, kan den kanske hålla upp huvudet om det får stöd.

När kommer bebisen att kunna greppa leksaker?
Om du lägger eller håller en leksak framför din bebis, kommer han eller hon förmodligen att titta på den och kanske sträcka ut armen mot den, men kan ännu inte gripa den ännu. Förmodligen kommer din barn att hålla handen knuten, även om han eller hon lyckas röra vid leksaken.

Bebisen håller precis på att lära sig att armarna och benen sitter ihop med kroppen. Så det kommer att ta lite längre tid att lära sig vad man ska göra med dem!

Du kommer att kunna se hur din bebis öppnar och stänger händerna då och då. Om du rör bebisens handflata, kommer de små fingrarna att slutas om ditt. Än så länge är detta en instinktiv reflex - gripreflexen - som är starkast under de första åtta levnadsveckorna.

Du kan leka lekar som hjälper ditt barn att upptäcka sin egen kropp. Håll upp bebisens armar ovanför huvudet och fråga "Hur stor är bebisen?" eller sjung finger- och tåramsor, medan du räknar alla fingrar och tår.

Hur utvecklas förmågan att uttrycka sig?
Vid en månads ålder börjar ditt barn bli livligare och mer socialt, och kan gurgla, kuttra, stöna och göra mmmm-ljud för att kommunicera. Gör gärna läten tillbaks och prata med ögonkontakt. Bebisen kommer att hålla direkt ögonkontakt under längre stunder nu.

Eventuellt börjar din bebis också med de första små pipljuden nu. Du kan prata och sjunga med ditt barn samtidigt som du gör annat, eftersom han eller hon tycker om att höra din röst.

Sedan bara några dagars ålder har ditt barn kunnat känna igen dig och mot slutet av denna månad kommer han eller hon att kunna visa det. Ungefär hälften av alla bebisar visar att de känner igen sina föräldrar vid en månads ålder. De reagerar annorlunda på sin mammas och pappas närhet, än på andra människor. Till exempel kan bebisen tystna och titta på dig när du kommer in i rummet.

Tycker bebisen om att lyssna på musik?
Nu när bebisen är vaken längre stunder kan du börja stimulera sinnena med musik under dessa vakenperioder. Sjung barnvisor, eller spela musik. Ljudet av en klocka som tickar eller mobiler som pinglar kan också roa bebisar.

Erbjud gärna en variation av musik. Eventuellt märker du att din bebis reagerar mer på vissa typer av musik som den tycker mer om än andra.

Hur bra ser bebisen?
Nu kan bebisen fokusera med båda ögonen och följa rörliga objekt med blicken. Du kan pröva att röra en skallra framför hans eller hennes ögon, eller röra på ditt eget huvud under ögonkontakt. Ofta kommer bebisen att kunna bibehålla ögonkontakten.

Det finns en massa leksaker som stimulerar barns utveckling i affärerna, men det går lika bra med vanliga hushållsobjekt.

Pröva att visa din bebis en blank rulle aluminiumfolie, eller färgglada köksredskap. Rör dem framför ditt barns ögon. Du kommer säkert att ha bebisens fulla uppmärksamhet, men det dröjer till ungefär tre månaders ålder innan ditt barn kan följa saker som rör sig uppåt och nedåt stadigt med ögonen.

Publicerat: 2013-03-14 @ 09:24:52


En bra dag

Min lilla tjej vaknar inte ens när man dammsuger precis bredvid henne :) Tur för mig som inte var säker på om jag skulle hinna med hela lgh innan hon vaknade. Vi har även hunnit baka muffins till kvällens och morgondagens besök, smeten var to die for!

Besöket hos BVC gick bra, Filippa väger nu 3730 gram, stora tjejen! Nu blir nästa besök inte förrän om två veckor, då är det dags att träffa en läkare. Spännande!

Nu ska jag mysa lite med min dotter och sedan börja förbereda middagen lite smått.

Publicerat: 2013-03-13 @ 15:51:11


Morgontrött

I morse när Filippa ville gå upp halv sju var jag så trött att jag nästan började gråta. Det vände dock snabbt och blev till morgonmys istället. Denna onsdag bjuder på ett BVC-besök och ikväll kommer Josse och Emmie hit på middag så det blir att fixa lite inför det. Tänkte försöka hinna baka något gott till efterrätt. Ha en mysig dag!

Publicerat: 2013-03-13 @ 09:09:25


Tisdag

Just nu vankas det fotboll här hemma, nämligen Champions league. Mysigt avslut på en bra tisdag. Jag och Filippa hade barnvagnsdejt idag med Maria och Ida, det blev en långpromenad på väldigt isiga gator. Det är så skönt att äntligen ha kommit upp i mitt vanliga promenadtempo igen och nu längtar jag tills jag får sätta igång med träningen. Jag klickade hem Olga Rönnbergs bok idag för att få lite inspiration. Blir nog bra att varva promenader med hemmaträning i början.

Publicerat: 2013-03-12 @ 21:49:48


Vagnen är bra till mycket

Exempelvis till att frakta sopor.

Publicerat: 2013-03-12 @ 16:02:53


Vårrusta din cykel

Sitter o kollar på Nyhetsmorgon där de pratar om hur man ska vårrusta sin cykel inför varje cykelsäsong. De tipsar om lite olika saker man ska göra med däcken, bromsarna, smörja in kedjan och mycket annat. Jag har pinsamt nog aldrig gjort något underhåll mer än att pumpa däcken, dessutom får min stackars hoj stå ute och frysa hela vintrarna... Det kanske inte är så konstigt att den nästintill håller på o säckar ihop, man kanske borde överväga att köpa en något nyare efter sisådär 15 år av trogen tjänst?!

Publicerat: 2013-03-12 @ 09:57:17


Fint

Denna fina dress fick Filippa från snälla Linnea igår. Kommer passa fint senare i vår.

Publicerat: 2013-03-11 @ 22:38:16


Tips

Detta kan vara något av det bästa vi köpte inför Filippas ankomst. Tvättlappar i frotté. Det går säkert åt en 8-10 st om dagen (tror vi har 30 st) åt kräks, blöjbyten och annat kladd. Finns på Ikea för en väldigt billig slant.

Publicerat: 2013-03-11 @ 16:19:27


Dagens äventyr

Idag har Filippa och jag varit ute på äventyr, nämligen lunchdejt på stan! Jag var lite nervös för hur det skulle gå, men hon skötte sig galant (låg mest o sov) så det gick över förväntan :) Jag blev medbjuden av Emmie som skulle träffa Jossan & lilla Siri samt två vänner till dem. Det är rätt häftigt att både vänner och bekanta som man alldeles nyligen festade med nu är fina mammor till små sötnosar. Vi var på UKK som verkade vara ett riktigt barnvagnshak, bra att känna till inför kommande luncher med alla blivande hot mamas!

Publicerat: 2013-03-11 @ 15:00:33


Natti

När hon ligger i ens knä och sover så sött och fridfullt är det svårt att minnas att hon för en timme sedan var missnöjd med det mesta och gnällde ett bra tag innan hon somnade.

Vi har haft en mysig söndag. I förmiddags blev det en ordentlig städning av hemmet, det behövdes! Skönt att rensa ur kylen och damma alla möbler. På eftermiddagen kom Linnea och Malin och hälsade på, det var himla trevligt och jag hoppas att vi lyckas styra upp något snart igen.

Sedan vi kom hem från BB tror jag att jag har ätit godis eller fika nästintill varje dag. En månad gav jag det men nu är det dags att bli lite nyttigare, iaf i veckorna. I morgon ska jag börja dagen med gröt, det brukade jag äta till frukost för 1,5 år sedan och känns som en bra frukost tillsammans med två ägg.

N har gått och lagt sig och jag ska nog snart göra detsamma. Skulle bars behöva väcka lillan för lite mat och sedan natta henne samt koka vatten inför nattens måltider, borsta tänderna, plocka undan i vardagsrummet... Så om en timme kanske jag ligger till sängs ;) Måste även säga att det var något av det bästa vi har gjort att lägga henne att sova i egen säng redan nu och jag hoppas att hon kommer fortsätta trivas med det. Jag tror att vi alla tre sover betydligt bättre på detta sätt och det är lättare att bära upp henne när jag går upp på nätterna.

Publicerat: 2013-03-10 @ 21:49:30


Vårfint

Nu är det vårfint med nya blommor i köket. Nästa projekt är balkongen, vore härligt att kunna sitta där på soliga dagar framöver :)

Publicerat: 2013-03-10 @ 18:10:17


Glömde ju bilden

Publicerat: 2013-03-09 @ 22:18:46


Wiihoo

Robin vann Mello, det var otippat men han verkar ödmjuk och jag gillar låten, så grattis!

Tänkte precis skriva att jag sitter uppe ensam. N och Filippa gick och la sig för en liten stund sen, det kändes jättekonstigt att sitta ensam framför tvn. Det blev dock inte långvarigt då hon tydligen inte var så trött trots allt så nu ligger hon här på mitt bröst, och sover :)

Publicerat: 2013-03-09 @ 22:06:55


Lördag

Nu är det snart dags för finalen av Mello. Jag tycker att de flesta bidragen är bra så det ska bli skoj. Det blir dock till att kolla hemifrån då både Filippa och jag är lite trötta. Hon hade prompt sovit klart redan vid 5 i morse och låg sedan och gnällde i några timmar. Jag höll nästan på att bli galen, det är tur att hon är så söt :)

Niclas åkte iväg till Sthlm i morse för teambuilding med jobbet så mina föräldrar kom hit och höll oss sällskap. Vi hade det himla trevligt! Jag åkte även rulltrappa med barnvagnen för första gången idag, både upp & ner! Det var lite nervöst men gick bra. Nästa utmaning blir typ att åka buss eller tåg..

Publicerat: 2013-03-09 @ 19:55:22


Nybadad gullunge

Publicerat: 2013-03-08 @ 21:45:06


Girls

Idag är det internationella kvinnodagen. Hoppas att alla mina tjusiga väninnor sträcker lite extra på sig dagen till ära. Den tjusigaste lilla tjejen av de alla ligger i mitt knä och gnyr efter middagskäket.

Publicerat: 2013-03-08 @ 17:39:31


Mina darlings

Publicerat: 2013-03-08 @ 16:30:32


Fredag

Idag vaknade jag ganska pigg, härligt! Natten var riktigt bra fram till kl 05, sen var det lite gnäll och orolig sömn. Fortfarande i egen säng, lilltussan :) Vi har precis varit ute en sväng, det blev en sväng ned på stan till Apoteket och sen förbi Stadsparken och längs ån. Superhärligt väder! Det var lite läskigt att gå på stan med alla bilar och massa folk överallt. Man ville skydda sitt lilla liv ifrån alla avgaser och cigarettrök från förbipasserande, hua! Nu har lillan precis ätit lunch och jag ska också försöka få i mig något strax.

Publicerat: 2013-03-08 @ 14:03:10


Igår

Man håller redan på att bli utkonkurrerad från sängen...

Publicerat: 2013-03-08 @ 10:45:18


Wow

Ser ni vad detta är? En sopad trottoar!! Jag hittade denna härlighet på väg till Willys idag. Tyvärr bara typ hundra meter men ändå. Mer sånt!

Publicerat: 2013-03-07 @ 15:49:58


3 veckor

Idag blir Filippa 3 veckor gammal, hurra hurra! Tänk, om ännu en vecka har hon varit hos oss i en månad.

Det händer massa kul som jag inte riktigt hinner skriva om. Trots att jag inte har speciellt mycket planerat om dagarna är det ändå svårt att få tiden att räcka till. I måndags var Evelina och Emelie här på kvällen och fikade och de fick träffa lilltjejen för första gången och hon fick så tjusiga presenter. En himla mysig kväll! Igår hängde vi med Emmie som var ledig från jobbet, lyxigt med sällskap mitt i veckan. På lördag kommer mamma och pappa hit och på söndag väntas besök av Malin & Linnea. Idag ska vi inte göra något speciellt. Vi gick upp vid halv nio och har än så länge hunnit med att äta frukost, typ. En promenad till Willys ska det iaf bli, måste köpa ersättning och tvättlappar och förhoppningsvis hinner jag röja lite här hemma, det ser ut som ett slagfält.

Publicerat: 2013-03-07 @ 11:35:48


Glada nyheter

Nu är vi hemma från BVC med glädjande besked. Lilltjejen väger nu 3440 gram, nästan 400 grams ökning från förra veckan alltså och hon har nu passerat sin födelsevikt. Ingen kan vara gladare än jag! :) Hon är nu 51 cm lång och hennes huvudomfång är 36,5 cm. Hon kan fixera blicken och följa ett föremål med blicken. Lilla skruttfia!

Publicerat: 2013-03-06 @ 11:31:44


Zzzzz

Lillans första natt i egen säng inatt = mycket trött mamma idag. Vi ska till BVC kl 10 så ingen sovmorgon blev det heller. Men, solen skiner vilket gör det en smula lättare att vakna till!

Publicerat: 2013-03-06 @ 08:31:31


Vi lär oss

Dagarna bara flyger förbi känns det som. Både lillan och jag lär oss mer och mer för var dag som går. Hon har t ex börjat vara mycket mer vaken nu och tittar sig omkring. Hon har blivit mycket starkare och har börjat gripa med sina små pyttehänder. Numera kan man lägga ner henne själv även på dagtid utan att hon protesterar. Hon har både sovit själv och legat o tittat och sprattlat i babygymmet de senaste dagarna. Jag har lärt mig att göra saker himla snabbt samt bemästrar nu det mesta med bara en ledig hand. Igår kände jag mig som en riktig supermamma då jag matade Filippa (med flaska bör kanske förtydligas) och lagade mat samtidigt. Tänk vad man lär sig!

Publicerat: 2013-03-05 @ 18:04:02


Tisdag

Idag kör vi på baggy style. Här tar lillan en tupplur på skötbordet :)

Publicerat: 2013-03-05 @ 14:20:00


Mitt hjärta

Jag må vara extremt partisk, men jag kan inte annat än att tycka att vår lilla tjej är den sötaste på denna planet!

Publicerat: 2013-03-04 @ 15:09:52


Just nu

Klockan är 03.52 och jag o lillan är uppe för första gången denna natt. Det stormar helt sinnessjukt här utanför, nästan så att det är lite läskigt. Jag skulle då inte vilja vara ute nu.

Kvällen spenderades med tacos framför Mello, jag tyckte att nästintill alla bidrag var bra denna gång. Röstade till o med en gång på Anton, och det verkade ge resultat :) Det ska bli spännande att se vem som kammar hem det hela. Anmärkningsvärt är att det bara är en tjej av tio nummer, med i årets final.

Nu ska jag försöka få min lilla tjej att somna om, och sedan göra detsamma. Hon fick premiärligga i babygymmet idag och även en sväng på det jättefina täcke som Malin har sytt och kom med idag. Hon verkade tycka väldigt bra om bägge :)

Publicerat: 2013-03-03 @ 04:01:04


Mars

Hur sjukt är det inte att det redan är mars?! Årets första vårmånad. Jag har sedan i somras varit så fokuserad på februari, så det känns lite konstigt att vi redan är förbi det. Nu håller vi tummarna för att snön och isen försvinner från gatorna illa kvickt så att vi kan gå mot varmare tider.

Jag och Filippa chillar i soffan just nu, hon sover och jag ser på Tunnelbanan. Läskigt vad mycket som händer där, och konstigt att jag inte märkte av det mer under mina ungdoms dagar som flitig tunnelbaneåkare. Men det handlar väl om tillfälligheter antar jag. N följer Filippas exempel och ligger o sover. Lilltjejen var gnällig i morse så han gick upp med henne vid 7.30 och lät mig sova till 10, det var skönt vill jag lova!

I förmiddags blev det en promenad med Emmie. Inte världens härligaste väder och sjukt halt, men väldigt trevligt sällskap! Snart kommer Malin förbi en sväng och ikväll blir det lördagsmys med tacos, Mello & film.

Publicerat: 2013-03-02 @ 15:36:59



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!