Kort om kost

Fredrik Pauluns föreläsning var väldigt bra, man hade lätt kunnat sitta där ytterligare ett par timmar och lyssnat, han verkar sannerligen ha koll på sin sak. Det här med fysiologisk näringslära verkar väldigt intressant om man skulle ha tid att fördjupa sig i det ämnet. Föreläsningen utgick ifrån en av hans böcker "50 sätt till fettförbränning" eller vad den hette och han kom med några av sina tips för att äta smartare.

- 5 st paranötter om dagen var tydligen the shit. I paranötter finns ämnet selen som gör att kroppen bildar egna antioxidanter, som är mkt bättre än de antioxidanter som vi får i oss av att t ex äta blåbär. Fem ynka nötter låter ju inte så mkt, så det kanske man borde börja med för att fylla sin selenkvot.

- Generellt ang nötter, var 50-100 g om dagen lagom att få i sig, enligt Fredrik.
- Kryddor var att rekommendera vid matlagning, gärna starka sådana. Kanel var bra att äta ca 2 gram om dagen av, då sänker man sin högsta blodsockerkurva med 30 % på sikt. Frågan är bara vad man ska göra med denna kanel om man inte äter gröt eller kanelbullar varje dag. Tips?!

- Yoghurt var väldigt bra att äta, både för kalcium och tarmbakterierna som finns där i. Han rekommenderade naturell yoghurt med 3 % fetthalt, lägre fetthalt mättar inte lika bra och högre fetthalt blir för fet.

Har precis, passande nog varit o köpt en yoghurt med honung och nötter i som mellis, alltig något! ;)

Publicerat: 2012-11-06 @ 14:37:00


2 kommentarer
Postat av: ida

d där med paranötterna var intressant. Ska nog köpa upp ett litet lager

2012-11-06 - 21:56:27 | URL: http://www.idabrita.blogg.se
Postat av: Frida

Håller med Ida, fem små ynka nötter om dagen borde man kunna få i sig.

2012-11-07 - 05:42:00 | URL: http://Frajdasroom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!